Mogyoróvajas banánkenyér 4 hozzávalóból, liszt nélkül: energiadús, tápláló reggeli
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a banánkenyér az egyik legjobb napindító, ellát energiával, eltelít és tele van egészséges alapanyagokkal.
Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, voltak kétségeim, nem tudtam, hogyan fog összeállni a tészta, elég édes lesz-e, aztán addig szemeztem vele, amíg el nem készítettem. Zabpehely, banán, mogyoróvaj és étcsokoládé van benne, mégis mi baj lehet belőle?
Jelentem, a recept egyszerűen tökéletes! A zabpehely szuperül működik liszt helyett, a banántól és az étcsokoládétól kellően édes, a mogyoróvaj pedig egyrészt kötőanyagként funkcionál, másrészt enyhén sós ízével tökéletes ellensúlyt képez.
Bár diétásnak nem diétás, tökéletes reggeli, a rostdús zab, a káliumban és magnéziumban gazdag banán és az egészséges zsírsavakkal teli mogyoróvaj feltölt energiával, egy szelet banánkenyérrel biztosan jól fog indulni a napod.
Csokis banánkenyér
Hozzávalók 10 szelethez
- 4 darab banán (érett)
- 180 gramm zabpehely
- 250 gramm mogyoróvaj
- 180 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kenyérsütőformát, vagy béleljük ki sütőpapírral.
A darabokra tört banánt, a zabpelyhet és a mogyoróvajat tegyük egy aprítógépbe, majd dolgozzuk őket egybe, míg össze nem áll a massza. Nem szabad túlkeverni sem, addig aprítsd, míg a banán krémes nem lesz, a zabpehely pedig apró darabokra nem törik.
Közben az étcsokoládét vágjuk egészen kis darabokra, 1-2 evőkanálnyit tegyünk félre, a többit forgassuk bele a banános masszába. Öntsük a tésztát az előkészített formába, banánszeletekkel és a félretett csokidarabokkal díszítsük a tetejét.
Körülbelül 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors