Felturbózott brownie: a csokis tésztára édes kókusztöltelék és csokimáz kerül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A csokis tésztájú brownie nem a hagyományos módszerrel készül, a tetején kókuszos krém van, és ha ennyi nem lenne elég, csokimáz is díszíteni fogja.
Az amerikaiak körében népszerű kevert süti az egész világot meghódította, sokak szemében mégis unalmas ez az édesség - különösen őket fogja lenyűgözni ez a felturbózott brownie, melynek tetejére édes kókuszos tölteléket kenünk.
A brownie tésztájába olvasztott csoki és kevés kakaó kerül. Hogy milyen csokoládét teszünk a tésztába, az igazából ízlés kérdése, van, aki az ét-, míg más a tejcsokiért rajong, a tanácsom csak annyi, hogy jó minőségűvel dolgozzunk. Ha kissé erőteljesebb, merészebb ízt szeretnénk adni a tésztának, akkor 1-2 teáskanál kávét is keverhetünk bele.
A mutatós desszertet a sütésben nem annyira jártasak is bátran elkészíthetik, egyáltalán nem lesz nehéz, ami türelmet igényel, az a várakozási idő, ugyanis ennek a sütinek muszáj a hűtőben pihennie szeletelés előtt.
Csokis brownie kókuszos töltelékkel
Hozzávalók 4 személyre
Süti:
- 180 gramm vaj
- 200 gramm ét- vagy tejcsoki
- 200 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 1 evőkanál kakaó
- 95 gramm liszt
- 200 gramm kókuszreszelék
- 350 gramm sűrített tej
Máz:
- 120 gramm ét- vagy tejcsoki
- 100 gramm tej
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd a selymes keverékhez a cukrot is hozzákeverjük. A csokis keveréket levesszük a vízgőzről, majd a tojásokat egyenként adagolva belekeverjük, ezután a vaníliakivonatot, sót és a kakaót is hozzáadjuk, végül a lisztet is beleforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (forma: 20x20 centi), spatula segítségével eligazgatjuk, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
A kókuszreszeléket a sűrített tejjel összekeverjük, majd a csokis sütitésztán egyformán eloszlatjuk.
Az olvasztott csokit a tejjel simára keverjük, a süti tetején elkenjük. A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük. A felturbózott brownie tetejét kevés kókuszreszelékkel megszórhatjuk tálalás előtt.
Fotó: Getty Images