Csokis muffin banánnal felturbózva - A gyümölcstől sokkal szaftosabb lesz a tészta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nagyon csokis muffin tésztájába pürésre tört banánt is keverünk, amitől sokkal gazdagabb, zamatosabb lesz a süti.
A muffin az egyik legegyszerűbb desszert, ráadásul még gyorsan el is készül, ezerféle változata hódít, mindenkinek megvan a kedvence. Sokan a tésztába natúr joghurtot szoktak keverni, amitől sokkal lágyabb textúrájú lesz, de a vágyott állagot pépesre tört vagy turmixolt gyümölcsökkel is elérhetjük, például almával vagy banánnal.
A nagyon csokis muffin tésztáját fel fogja dobni a banán, de igaziból - mivel csokis sütemény - a lényegi elem Gombóc Artúr kedvence lesz. A tésztába csokidarabokat keverünk, amikor pedig már a formába adagoltuk a masszát, érdemes plusszal megszórni a tetejét, úgy megsütni. A tészta tetejére pakolt csoki lehet táblás, amit feldarabolunk, vagy csokichips is. Ha a tésztába étcsokit keverünk, a szórásnál használjunk tejet vagy fehéret, ami ráadásul nagyon mutatós.
Csokis muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 195 gramm liszt
- 50 gramm kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 125 milliliter tej
- 100 gramm cukor
- 80 milliliter olaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 darab tojás
- 1 darab banán
- 200 gramm tej- vagy étcsoki
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót, szódabikarbonát, sütőport és a csipet sót tálba szitáljuk, egybekeverjük.
Egy másik tálba beleöntjük a tejet, belekeverjük az olajat, vaníliakivonatot, cukrot, 2 darab tojást és a püré állagúra tört banánt. Amikor már szép selymes állagú a keverék, forgassuk egybe a liszttel, majd a darabokra vágott csokit is belekeverjük.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal vagy sütőpapírral, majd fagyiadagoló segítségével mérjük a formákba a csokis masszát. Ha van még kéznél csoki, reszeljük le vagy daraboljuk össze, majd rakosgassuk a kimért muffinok tetejére.
A muffinokat 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Fotó: Getty Images