Egyszerű poharas desszert, melyben a lágy csokikrém és a kávé aromája találkozik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ahhoz, hogy finom desszert kerüljön az asztalra, először is időre lesz szükségünk, másodszor meg ügyességre, nehogy kudarcot valljunk. De mindig így van ez?
Ha megvan a kellő bátorságunk, álljunk is neki, készítsünk ellenállhatatlan édes finomságot. Elvégre desszerttel illik zárni egy jó ebédet vagy vacsorát. Na igen, de a sütikészítés nem mindenki álma. Van, aki egyszerűen csak fél tőle, míg akadnak olyanok is, akik a már említett időigényes feladatoktól menekülnek. Utóbbiak azonban imádni fogják ezt a csokis pohárdesszertet, hiszen a pohárkrémek hihetetlen egyszerűen készülnek.
Persze, mint mindennek, ennek is megvan a maga titka, aranyszabálya. Például a vízgőz felett olvasztott csokoládénál fontos, hogy megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl, csak azután adjuk hozzá a tojássárgáját.
Pohárdesszerteknél nyugodtan játsszunk az ízekkel, könnyen fel lehet őket dobni. Például a krémes és lágy csokihabba rejtsünk egy kis pluszt, mondjuk kávét. Természetesen mást is használhatunk helyette, például rumot.
Csokis pohárkrém
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 2 deciliter tejszín
- 2 darab tojássárgája
- 1 teáskanál kávé
- 1 evőkanál cukor
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, miután kihűlt, a 2 tojássárgája, a cukor és a kávé is a csokiba kerül, alapos keverés után visszatesszük a tűzhelyre, addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.
A kihűlt csokikrémet összekeverjük a tejszínhabbal. Tálalásig hűtőben tároljuk.
A kész krémet változatosan szervírozhatjuk, tehetünk a tetejére tejszínhabot vagy csokiforgácsot fehér- vagy tejcsokiból.
Fotó: Getty Images