Csokis shake édesburgonyával: tartalmas ital a hideg napokra
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A shake nem csak nyáron mennyei kortyolnivaló: tápláló kiegészítőkkel télen is fantasztikus italt varázsolhatsz belőle.
Igen, jól olvastad! Ez egy olyan ital, amely pürésített édesburgonyával készül, mellette pedig rengeteg kakaó és természetesen banán is helyet kap. A gazdag és tápláló shake-be éppen ezért csak minimális édesítő kerül, hiszen főként az édesburgonya és a banán gondoskodik az édesítésről (és persze a krémes textúráról).
Ha pedig mindez nem lenne eléggé újszerű és extravagáns, akkor a már említett hozzávalók mellett kevés fahéj és gyömbér is fokozza a különleges ízhatást.
Fontos, hogy az édesburgonyát sütőben süsd, mivel úgy ízesebb és krémesebb lesz a belőle készült innivaló.
Csokis shake édesburgonyával
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db közepes édesburgonya (kb. 400 g)
- 700 ml krémes növényi ital
- 3 db nagy, érett, fagyasztott banán
- 25 g cukrozatlan holland kakaópor
- 2 ek juharszirup vagy méz (opcionális)
- 1 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk őrölt gyömbér
- opcionális feltétek: csokiforgács, olvasztott csoki, növényi tejszínhab
Elkészítés:
Az édesburgonyákon ejtsünk kisebb vágásokat egy éles késsel, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Mérettől függően süssük 45-60 percig, a lényeg, hogy elég puhák legyenek ahhoz, hogy egy villát könnyedén bele tudjunk szúrni.
Hagyjuk őket langyosra hűlni, majd pucoljuk meg.
Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, és addig pürésítsük, amíg egy teljesen sima, krémes textúrát kapunk.
Töltsük a shake-et poharakba, és díszítsük tetszés szerint. Hűtőben tárolva 2 napig eláll.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors