
Csokis, tejszínes, kókuszos - ettől a recepttől mindenkinek megremeg a térde
Ez itt már a mennyország?
12
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Előre szólunk, hogy ez egy olyan recept, aminek már az olvasásakor is elkezd csorogni a nyálad. Ez van. Csokis, kókuszos, sütis, habos csoda, nem igazán lehet vele melléfogni.
Igaz, legalább háromszor kell nekiállni: először elkészítjük a kókuszos piskótát, utána a csokipudingot - bizony, nem bolti, zacskósból dolgozunk, hanem receptből, valódi hozzávalókkal. Ha eddig nem tudtad, hogy hogyan készül a házi puding, akkor most jól figyelj! Végül pedig a hab is extra, természetesen.
A házi csokipudingot talán két perccel tart tovább elkészíteni, mint a bolti zacskós társát, de megéri ezt a plusz két percet rászánni az életünkből, hiszen igazi, tömény csokiízű, krémes puding lesz az eredmény.
Tejszínhab trükk
És ha már lúd, legyen kövér: a pohárdesszert tetejére mascarponés tejszínhab kerül! A mascarpone zsírtartalma segíteni fog, hogy igazán keményre tudjuk felverni a tejszínhabot, amivel aztán szuperül lehet díszíteni a desszertet.
Tejszínes-csokis pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab A piskótához tojásfehérje
- 90 gramm darált mandula
- 30 gramm kókuszreszelék
- 60 gramm cukor
- 0.5 darab vaníliarúd magjai
- 20 gramm A pudinghoz keményítő
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
- 50 gramm cukor
- 400 mililiter tej
- 3 darab tojássárgája
- 75 gramm étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
- 120 mililiter A habhoz habtejszín
- 90 gramm mascarpone
Elkészítés:
A kókuszos piskótához a tojásfehérjét a vaníliarúd magjaival és a cukorral kemény habbá verjük.
A habba óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a darált mandulát.
A masszát kb. 1 cm vastagon sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Akkor jó, amikor a piskóta teteje már kezd enyhén aranyszínűre váltani. Még langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
Amikor kihűlt, apróra tépkedjük.
A csokipudinghoz a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a tojássárgákat összekeverjük.
Először kis mennyiségű tejet öntünk hozzá, amivel csomómentesre keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a többi tejet is. Folyamatosan kavargatva puding sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük az apróra darabolt étcsokoládét is.
A poharak aljára egy réteg kókuszos piskótát teszünk, erre jön egy réteg puding, majd még egy réteg piskóta, végül a második réteg puding. Teljesen lehűtjük.
Tálalás előtt a mascarponéból és a habtejszínből kemény habot verünk, majd habzsák segítségével a pohárdesszertek tetejére adagoljuk. Végül a habot egy kevés kókuszreszelékkel szórjuk meg.
A habba óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a darált mandulát.
A masszát kb. 1 cm vastagon sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Akkor jó, amikor a piskóta teteje már kezd enyhén aranyszínűre váltani. Még langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
Amikor kihűlt, apróra tépkedjük.
A csokipudinghoz a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a tojássárgákat összekeverjük.
Először kis mennyiségű tejet öntünk hozzá, amivel csomómentesre keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a többi tejet is. Folyamatosan kavargatva puding sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük az apróra darabolt étcsokoládét is.
A poharak aljára egy réteg kókuszos piskótát teszünk, erre jön egy réteg puding, majd még egy réteg piskóta, végül a második réteg puding. Teljesen lehűtjük.
Tálalás előtt a mascarponéból és a habtejszínből kemény habot verünk, majd habzsák segítségével a pohárdesszertek tetejére adagoljuk. Végül a habot egy kevés kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Címkék: