
Villámgyors kókuszgolyó görög joghurttal gyúrva: roppanós csokimáz borítja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Kívül roppan, belül puha ez a görög joghurttal készült kókuszgolyó, amelyet nagyon gyorsan elkészíthetsz.
A recept maga pofonegyszerű és gyors, de ahhoz, hogy a görög joghurtos massza formázható legyen, muszáj hűtőben pihentetni. A formázás után, mielőtt csokiba mártod, szintén érdemes lehűteni, akár mélyhűtőben is.
A görög joghurt kellemesen savanykás ízét tökéletesen ellensúlyozza a csoki édessége. Érdemes keverni az ét- és a tejcsokit fele-fele arányban a mártogatásnál.
A kókuszból nagyon finom édességek készülhetnek, elég intenzív íze van ahhoz, hogy akár plusz egy hozzávalóval is tökéletes legyen. Reszelt almával keverve, kis keksszel dúsítva is készítheted, vagy ha még extrábbat szeretnél, akkor gyúrd össze piskótával és mártsd fehér csokiba.
Csokival bevont kókuszgolyó

Hozzávalók 8 darabhoz
- 150 gramm görög joghurt
- 200 gramm kókuszreszelék
- 1 teáskanál méz
- 50 gramm tejcsokoládé
- 50 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
A görög joghurtot, a kókuszreszeléket és a mézet keverjük össze, majd tegyük be egy órára a hűtőszekrénybe. Nedves kézzel formáljunk belőle golyókat, majd tegyük őket egy órára ismét hűtőszekrénybe vagy egy fél órára a mélyhűtőbe.
Olvasszuk fel a csokit, majd amikor már nem forró, szúrjuk hurkapálcára a kókuszgolyókat és körkörösen forgatva mártsuk bele az olvadt csokiba. Fogyasztásig tegyük hűtőbe pihenni.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors