Puha, sütés nélküli almás-fahéjas kókuszgolyó - Cukor helyett méz édesíti
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Gyors saláta datolyaszilvával és dióval: könnyed fogás őszi köntösben
Egyszerű spenótos-ricottás tekercs: leveles tészta az alapja
Almás-fahéjas pirítós: meleg reggeli pillanatok alatt
Napindító brownie-s energiaszelet: sütés nélkül készül
Karamellizált hagymás marhaburger: a sütőben sül össze
Nagyon szaftos lesz a reszelt almától ez az egyszerű édesség, amelyet darált dióval vagy keksszel is összegyúrhatsz.
Ha van otthon kellemesen édeskés ízű almád, remekül fel tudod használni sütés nélküli édességhez is, mézzel és keksszel golyókat gyúrhatsz belőle. A golyók a reszelt almától extrán szaftosak lesznek, szinte csak a gyümölcs ízét fogod érezni.
Ha édesszájúbb vagy, tegyél bele mézet, de már egy egész kevés is elég lesz. A golyók "kötőanyaga" ezúttal darált keksz, de lehet darált dió, sőt, darált babapiskóta is. Már csak kókuszreszelékben kell megforgatni a golyókat és készen is vannak. Hívhatod energiagolyónak is, abból is az egészségesebb fajtának, hisz az almában rengeteg a C-vitamin és az emésztésedet is rendben tartja. Nem mellesleg egész évben kapható.
Ha kicsit édesebb ízekre vágysz, de még mindig nincs kedved sokat bíbelődni, akkor készíts puncsgolyót, amelyben az édes ízért a házi baracklekvár felel. Vigyázz, ez addiktív. Ha pedig mégis a diétásabb vonal érdekel és maradnál a kókuszos ízvilágnál, akkor ezt a cukormentes kókuszgolyót próbáld ki.
Almás-fahéjas kókuszgolyó
Hozzávalók 8 adaghoz
- 5 darab alma (Gála)
- 150 gramm háztartási keksz (darált)
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 1 evőkanál méz
- kókuszreszelék hempergetéshez
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg, kis lyukú reszelőn reszeljük le. Kicsit nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük egy tálba. Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Keverjük hozzá a darált kekszet (darált keksz helyett használhatunk darált diót is), a fahéjat és a mézet. Ha édesebben szeretjük, tehetünk még mézet hozzá. Ha még nem gyúrható, akkor öntsünk hozzá a kinyomkodott alma levéből. Ha összeállt a massza, vizes kézzel gyúrjunk belőle golyókat, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.
Tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe pihenni tálalás előtt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!