![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerűen készül a szemet gyönyörködtető csokitorta: eper és fehér csoki teszi izgalmassá
![eprescsokieredeticov](https://kep.index.hu/1/0/2971/29710/297107/29710709_2280715_8c62f7eefa793803377bd42cc740e0d0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Rajongok a tortákért. Imádok elveszni a szépségükben és persze az ízükben. A legnagyobb kedvencem a klasszikus csokoládétorta, képtelenség megunni.
A csokitorta kapcsán a legtöbben a csupa csoki desszertre gondolunk. A legtöbbször így találkozhatunk vele a cukrászdák kínálatában, 100% csoki kívül-belül. Egy igazi csokitorta-rajongó, mint amilyen én is vagyok, egy idő után azonban valami másra vágyik.
Tortát sütni egyáltalán nem nehéz, a macerásabb részét a krém szép rétegezése és a díszítés jelenti. Ennél a folyamatnál sokak keze megremeg, így hamar kedvét veszti a sütni vágyó, hogy tortát alkosson. Nekik lesz jó barátjuk ez a recept, amiben tényleg nincs szükség nagy kézügyességre.
A torta tésztája jó csokis lesz, a töltelék viszont - szakítva a hagyományos recepttel - fehér színű krémet rejt, a díszítésnél pedig, amit egyébként a töltelékbe is csempészhetünk, epret fogunk használni. Az én változatomban 2 réteg tészta szerepel, de nyugodtan lehet 3 soros is, az eper mellé pedig mentalevelet is tehetünk a tortára.
Csokoládétorta eperrel
![eprescsokieredetict](https://kep.index.hu/1/0/2971/29710/297107/29710733_5f7a4e450ad5c16ccdb066ec5b96fbc9_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
Piskóta
- 8 darab tojás
- 25 gramm cukrozatlan kakaó
- 180 gramm liszt
- 160 gramm cukor
- 1 tasak sütőpor
Krém
- 250 milliliter habtejszín
- 1 tábla fehér csokoládé
Díszítés
- 500 gramm eper
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a kakaóporral és a sütőporral.
A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéhez folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, úgy verjük kemény habbá, majd ha kész, óvatosan keverjük bele a tojássárgáját is. A lisztes-kakaós keveréket szép lassú mozdulatokkal keverjük bele a tojáshabos keverékbe. Amikor sikerül sima masszát keverni belőle, mehet is a tetszőleges formába.
A tésztát 180 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, érdemes tűpróbát alkalmazni. A kész piskótát tegyük rácsra vagy enyhén lisztezett deszkára, várjunk, amíg kihűl. Ha ez megtörtént, egy éles késsel vágjuk körbe a tésztát, majd vágjuk kettő vagy három részbe.
A habtejszínt verjük kemény habbá. A tábla fehér csokit gőz felett olvasszuk meg, majd keverjük össze a keményre vert habbal.
A torta alsó részét tegyük tálcára, majd a fehér csokis habot oszlassuk el rajta spatula segítségével. Ha ezzel megvagyunk, tegyük rá a másik piskótalapot. A torta tetején szintén kenjük el a fehér krémet. A tetejére ízlés szerint eper kerülhet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!