Egyszerűen készül a szemet gyönyörködtető csokitorta: eper és fehér csoki teszi izgalmassá

eprescsokieredeticov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rajongok a tortákért. Imádok elveszni a szépségükben és persze az ízükben. A legnagyobb kedvencem a klasszikus csokoládétorta, képtelenség megunni.

A csokitorta kapcsán a legtöbben a csupa csoki desszertre gondolunk. A legtöbbször így találkozhatunk vele a cukrászdák kínálatában, 100% csoki kívül-belül. Egy igazi csokitorta-rajongó, mint amilyen én is vagyok, egy idő után azonban valami másra vágyik.

Tortát sütni egyáltalán nem nehéz, a macerásabb részét a krém szép rétegezése és a díszítés jelenti. Ennél a folyamatnál sokak keze megremeg, így hamar kedvét veszti a sütni vágyó, hogy tortát alkosson. Nekik lesz jó barátjuk ez a recept, amiben tényleg nincs szükség nagy kézügyességre.

A torta tésztája jó csokis lesz, a töltelék viszont - szakítva a hagyományos recepttel - fehér színű krémet rejt, a díszítésnél pedig, amit egyébként a töltelékbe is csempészhetünk, epret fogunk használni. Az én változatomban 2 réteg tészta szerepel, de nyugodtan lehet 3 soros is, az eper mellé pedig mentalevelet is tehetünk a tortára.

Csokoládétorta eperrel

eprescsokieredetict

Hozzávalók 8 szelethez:

Piskóta

  • 8 darab tojás
  • 25 gramm cukrozatlan kakaó
  • 180 gramm liszt
  • 160 gramm cukor
  • 1 tasak sütőpor

Krém

  • 250 milliliter habtejszín
  • 1 tábla fehér csokoládé

Díszítés

  • 500 gramm eper
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük el a kakaóporral és a sütőporral. 

A tojásokat válasszuk szét. A tojásfehérjéhez folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, úgy verjük kemény habbá, majd ha kész, óvatosan keverjük bele a tojássárgáját is. A lisztes-kakaós keveréket szép lassú mozdulatokkal keverjük bele a tojáshabos keverékbe. Amikor sikerül sima masszát keverni belőle, mehet is a tetszőleges formába. 

A tésztát 180 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, érdemes tűpróbát alkalmazni. A kész piskótát tegyük rácsra vagy enyhén lisztezett deszkára, várjunk, amíg kihűl. Ha ez megtörtént, egy éles késsel vágjuk körbe a tésztát, majd vágjuk kettő vagy három részbe.

A habtejszínt verjük kemény habbá. A tábla fehér csokit gőz felett olvasszuk meg, majd keverjük össze a keményre vert habbal.

A torta alsó részét tegyük tálcára, majd a fehér csokis habot oszlassuk el rajta spatula segítségével. Ha ezzel megvagyunk, tegyük rá a másik piskótalapot. A torta tetején szintén kenjük el a fehér krémet. A tetejére ízlés szerint eper kerülhet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük