Mennyei csúsztatott palacsinta kókuszos töltelékkel: ebből biztos a repeta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Építs a palacsintából tornyot, a rétegek közé kenj csábító kókuszos krémet, az így készült finomság szemet gyönyörködtető és nagyon finom.
A palacsinták univerzuma határtalan, rengetegféle változatot lehet és érdemes kipróbálni, melyek közül az egyik legcsodásabb a csúsztatott.
A csúsztatott palacsinta tésztája habkönnyű, köszönhetően annak, hogy a tojások szétválasztva kerülnek bele, a fehérjéből légies habot kell verni. A tésztát alacsony lángon érdemes sütni, mert úgy biztos, hogy nem fog megégni a palacsinta. A töltelékkel érdemes játszani, mascarpone helyett használhatsz tejszínhabot, kókusz helyett pedig szezonális gyümölcs kerülhet a rétegek közé, eperrel és málnával dúsítva nagyon finom lesz.
Csúsztatott kókuszos palacsinta
Hozzávalók 10 szelethez
Töltelék:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl tej
- 2 evőkanál vaníliakivonat
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 2 darab tojás
- 10 dkg puha vaj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Töltelék:
Először a tölteléket készítsük el, keverjük simára a mascarponét a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, cukrot és a kókuszreszeléket, keverjük alaposan össze.
Tészta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a kakaót.
A tojásokat válasszuk ketté.
A sárgáját keverjük habosra a puha vajjal.
A fehérjét verjük kemény habbá a sóval és cukorral.
A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tejet és a tojássárgájás keveréket, keverjük csomómentesre, utána a tojáshabot is forgassuk hozzá.
A palacsintákat a szokásos módon, forró, enyhén kiolajozott serpenyőben, mindkét oldalán süssük meg.
Összeállítás:
A megsült tésztát csúsztassuk tálcára vagy nagyobb méretű tányérra, kenjük meg a mascarponés krémmel. Tegyünk rá egy másik palacsintát, addig ismételjük a töltést, míg a palacsinta el nem fogy. A palacsintatorony tetejét simán is lehet hagyni, de kerülhet rá töltelék vagy olvasztott csoki is.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors