Könnyed, szaftos egytepsis lepény cukkiniből - Tökéletes maradékmentő
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pillanatok alatt összeállítható, könnyed cukkinis lepény, amely magában és salátával is tökéletes főétel.
Nagyon könnyen összeállítható egytepsis étel ez a cukkinis lepény, hasonlít a krumpliból készült változathoz, csak jóval könnyedebb annál. A cukkini kifejezetten diétás, ráadásul a víztartalma miatt szaftossá, puhává tesz minden ételt.
Nem hivalkodó az íze, így kerülhet mellé akár húsféle, akár sajt, kellemes lesz a harmónia. A recept lehet akár maradékmentő is, tehetünk bele maradék sonkát is.
Cukkinilepény
Hozzávalók 6 adaghoz
- 4 darab cukkini
- 150 gramm sonka
- 1 darab tojás
- 150 gramm mozzarella sajt
- 50 gramm parmezán
- 50 gramm zsemlemorzsa
- ízlés szerint petrezselyem
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkinit és hámozzuk meg. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezánt, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot, majd alaposan keverjük össze. A mozzarella sajtot és a sonkát is kockázzuk fel, forgassuk bele a tésztába.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg vékonyan zsemlemorzsával, majd öntsük bele a masszát. Szórjunk rá egy réteg zsemlemorzsát, majd tegyünk egy kevés vajat a tetejére.
Süssük 20 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images