Könnyed, szaftos egytepsis lepény cukkiniből - Tökéletes maradékmentő

18
Nyomtatás
cukkinis lepény cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pillanatok alatt összeállítható, könnyed cukkinis lepény, amely magában és salátával is tökéletes főétel.

Nagyon könnyen összeállítható egytepsis étel ez a cukkinis lepény, hasonlít a krumpliból készült változathoz, csak jóval könnyedebb annál. A cukkini kifejezetten diétás, ráadásul a víztartalma miatt szaftossá, puhává tesz minden ételt.

Nem hivalkodó az íze, így kerülhet mellé akár húsféle, akár sajt, kellemes lesz a harmónia. A recept lehet akár maradékmentő is, tehetünk bele maradék sonkát is. 

Cukkinilepény

cukkinis lepény

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab cukkini
  • 150 gramm sonka
  • 1 darab tojás
  • 150 gramm mozzarella sajt
  • 50 gramm parmezán
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a cukkinit és hámozzuk meg. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezánt, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot, majd alaposan keverjük össze. A mozzarella sajtot és a sonkát is kockázzuk fel, forgassuk bele a tésztába. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg vékonyan zsemlemorzsával, majd öntsük bele a masszát. Szórjunk rá egy réteg zsemlemorzsát, majd tegyünk egy kevés vajat a tetejére. 

Süssük 20 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon