Könnyed, szaftos egytepsis lepény cukkiniből - Tökéletes maradékmentő

cukkinis lepény cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt összeállítható, könnyed cukkinis lepény, amely magában és salátával is tökéletes főétel.

Nagyon könnyen összeállítható egytepsis étel ez a cukkinis lepény, hasonlít a krumpliból készült változathoz, csak jóval könnyedebb annál. A cukkini kifejezetten diétás, ráadásul a víztartalma miatt szaftossá, puhává tesz minden ételt.

Nem hivalkodó az íze, így kerülhet mellé akár húsféle, akár sajt, kellemes lesz a harmónia. A recept lehet akár maradékmentő is, tehetünk bele maradék sonkát is. 

Cukkinilepény

cukkinis lepény

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab cukkini
  • 150 gramm sonka
  • 1 darab tojás
  • 150 gramm mozzarella sajt
  • 50 gramm parmezán
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a cukkinit és hámozzuk meg. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezánt, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot, majd alaposan keverjük össze. A mozzarella sajtot és a sonkát is kockázzuk fel, forgassuk bele a tésztába. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg vékonyan zsemlemorzsával, majd öntsük bele a masszát. Szórjunk rá egy réteg zsemlemorzsát, majd tegyünk egy kevés vajat a tetejére. 

Süssük 20 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük