
Grillezett cukkini bulgurral - A fetától lesz igazán ízes
Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen

Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk

Meseszép bodzás, rebarbarás piskótatekercs: mascarponés krémmel csábít
Még mindig a saláta vonalon közlekedem, egyszerűen nem tudom megunni a friss zöldségeket. A cukkinit például, amelyet minden formában szeretek, legyen grillezve, töltve vagy tésztaszószba keverve.
A cukkini nagyon egészséges, ámde magában nem túl hangsúlyos zöldség, amelyet érdemes valamilyen erőteljesebb ízzel hangsúlyozni. A sajt, főleg a jó sós feta, kiválóan illik mellé. Nem is nagyon kell tovább cifrázni, mert minél kevesebb a hozzávaló, annál jobban érvényesülnek.
Laktató húsmentes fogás
Nem tudom ki hogy van vele, de engem sokszor a csak zöldségtartalmú saláta nem laktat kellőképpen, illetve egy pici időre eltelít, de utána éhes leszek. Ezért jó, ha valamilyen lassan felszívódó szénhidráttal dúsítjuk a salátánkat. Kiválóan alkalmas erre a bulgur, vagy a kuszkusz, ami eltelít, és mellette egészséges. Ráadásul a bulgurt főzni sem kell, elég, ha leöntjük forró vízzel, és kicsit állni hagyjuk. A salátát azonnal is fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is tökéletese kijönnek az ízek. Ha mégis úgy gondoljuk, hogy önmagában nem lenne elég laktató, nyugodtan ehetjük köretként is.
Cukkinis-fetás bulgur

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab cukkini
- 70 gramm feta sajt
- 100 gramm bulgur
- 2 darab újhagyma
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, a feta épp elég sós. Adjuk a hagymát és a megpirított cukkinit a bulgurhoz, majd tegyük rá a fetát. Melegen és hidegen is finom.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors