Laktató egylábasos cukkinis-fetás fusilli – A hús sem hiányzik belőle

cukkinis fetás sült tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyed, tavaszi, mégis laktató tészta, amelyet zöldséggel és sajttal dúsítunk, kevés hozzávalóból készül, mégsincs hiányérzetünk.

A tésztákhoz egyáltalán nem szükséges szószokat készíteni, én például nagyon szeretem, ha inkább zöldség és valamilyen kicsit aromásabb, sósabb sajt van rajta. A tavaszi nagy kedvencem a cukkini, ami ízvilágában ugyan finoman szólva sem hivalkodó, de éppen ezért remekül illik hozzá a sós, puha és eléggé zsíros sajt, a feta.

A tésztát sütőben sütjük meg, amitől egyrészt az ízek is jobban összeérnek, másrészt kellemes ropogós állagot kap. Ez esetben nagyon egészségtudatos voltam, a hozzávalóknál nemcsak tésztából, hanem lisztből is teljes kiőrlésűt használtam. 

Cukkinis-fetás fusilli

cukkinis fetás sült tészta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 220 gramm fusilli (teljes kiőrlésű)
  • 2 darab cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 milliliter zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű)
  • 110 gramm feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Tegyünk fel forrni vizet egy lábasban. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe, főzzük al dentére, ez nagyjából 10 perc. Szűrjük le, tegyük egy nagy tálba, majd tegyük félre.

A cukkinit jól tisztítsuk meg, vágjuk tetszőleges darabokra. A fokhagymát és a vöröshagymát is daraboljuk apróra. 

Amíg a tészta fő, egy serpenyőben melegítsünk egy evőkanál olívaolajat. Ha az olaj kellőképpen felmelegedett, tegyük bele a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, amíg a cukkini meg nem puhul, nagyjából 8 percig. 

Az alaplevet és a lisztet keverjük össze. Öntsük bele a serpenyőbe, és főzzük alacsony lángon 2 percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Tegyük hozzá a cukkinis keveréket és a feta felét, majd az egészet öntsük rá a tésztára. Jól forgassuk össze. 

Egy jénait olajozzunk ki, öntsük bele a tésztát, majd a feta másik felét morzsoljuk a tetejére. 

Süssük 20 percig, amíg a teteje kicsit meg nem pirul. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük