Laktató egylábasos cukkinis-fetás fusilli – A hús sem hiányzik belőle

cukkinis fetás sült tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Könnyed, tavaszi, mégis laktató tészta, amelyet zöldséggel és sajttal dúsítunk, kevés hozzávalóból készül, mégsincs hiányérzetünk.

A tésztákhoz egyáltalán nem szükséges szószokat készíteni, én például nagyon szeretem, ha inkább zöldség és valamilyen kicsit aromásabb, sósabb sajt van rajta. A tavaszi nagy kedvencem a cukkini, ami ízvilágában ugyan finoman szólva sem hivalkodó, de éppen ezért remekül illik hozzá a sós, puha és eléggé zsíros sajt, a feta.

A tésztát sütőben sütjük meg, amitől egyrészt az ízek is jobban összeérnek, másrészt kellemes ropogós állagot kap. Ez esetben nagyon egészségtudatos voltam, a hozzávalóknál nemcsak tésztából, hanem lisztből is teljes kiőrlésűt használtam. 

Cukkinis-fetás fusilli

cukkinis fetás sült tészta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 220 gramm fusilli (teljes kiőrlésű)
  • 2 darab cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 milliliter zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű)
  • 110 gramm feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Tegyünk fel forrni vizet egy lábasban. A tésztát tegyük a forrásban lévő vízbe, főzzük al dentére, ez nagyjából 10 perc. Szűrjük le, tegyük egy nagy tálba, majd tegyük félre.

A cukkinit jól tisztítsuk meg, vágjuk tetszőleges darabokra. A fokhagymát és a vöröshagymát is daraboljuk apróra. 

Amíg a tészta fő, egy serpenyőben melegítsünk egy evőkanál olívaolajat. Ha az olaj kellőképpen felmelegedett, tegyük bele a cukkinit, a hagymát és a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, amíg a cukkini meg nem puhul, nagyjából 8 percig. 

Az alaplevet és a lisztet keverjük össze. Öntsük bele a serpenyőbe, és főzzük alacsony lángon 2 percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Tegyük hozzá a cukkinis keveréket és a feta felét, majd az egészet öntsük rá a tésztára. Jól forgassuk össze. 

Egy jénait olajozzunk ki, öntsük bele a tésztát, majd a feta másik felét morzsoljuk a tetejére. 

Süssük 20 percig, amíg a teteje kicsit meg nem pirul. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük