Finom és tápláló sós reggeli, ami még egészséges is: ez a cukkinis gofri
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mostanában egyre többször kívánok sósat reggelire. Hiába a zabkásának vagy müzlinek való rengeteg hozzávaló, mostanában nem vonz az édes íz.
Reggelizni jó, finomat és nyugodtan reggelizni pedig még jobb. A kedvenceim például a pancake, vagyis az amerikai palacsinta és a gofri, aminek a tésztáját villámgyorsan el tudom készíteni és frissen, lekvárral, csokikrémmel és sok-sok gyümölccsel megenni. Nem a legdiétásabb megoldás, de kalóriaszegényen és teljes kiőrlésű lisztből is megsüthetőek.
Sós gofri is létezik
Szerencsére a palacsinta és a gofri is készíthető sós változatban, így nem csak tojást ehet az, aki más ízekre és szénhidrátban kicsit dúsabb ételekre vágyik reggeli gyanánt. A gofriba egy igazán friss ízű idényzöldség, cukkini kerül, a tészta pedig a sajttól lesz tápláló. Önmagában is tökéletes, de egy egyszerű joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal még finomabbá tudjuk tenni. Ez a kapros változat szuperül illik a gofrinkhoz.
Cukkinis gofri
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab cukkini (kisebbek)
- 100 gramm sajt (gouda vagy trappista)
- 150 milliliter tej
- 0.5 zacskó sütőpor
- 2 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 150 gramm liszt (sima, de akár lehet teljes kiőrlésű is)
- 50 milliliter olaj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze. Tegyük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejet és az olajat. A reszelt sajtot és a cukkinit is adjuk hozzá, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
A masszából tegyünk a gofrisütőre kis adagokat. Addig süssük mindegyiket, míg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images