Selymes krumplikrémleves cukkinivel – Finoman melenget, mint a tavaszi napsütés
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
A krumpli és a cukkini egyáltalán nem markáns ízű zöldségek, mégis tökéletes párost alkotnak ebben a levesben.
Az egyik kedvenc zöldségem a cukkini. Nem hivalkodó, mégis finom zöldség, sok ételbe illik, nem dominál benne az íze, mégis kellemesen ízesíti, felfrissíti azt.
A cukkini ráadásul nagyon egészséges. A benne lévő rostoknak köszönhetően teltségérzetet ad, de mégsem hizlal. A legnagyobb része víz, így hidratál is, a héjában pedig rengeteg a C-vitamin.
Nem utolsósorban finom is. Ha picit tartalmasabban szeretnénk elkészíteni, főzzünk belőle krémlevest krumplival dúsítva.
Cukkinis krumplikrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 120 milliliter olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 darab cukkini
- 500 gramm krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- víz
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra, a cukkinit és a krumplit kockázzuk fel. Egy lábasban forrósítsunk olajat, majd vegyük le az erősséget, dobjuk rá a hagymát, a fokhagymát, a cukkinit és a krumplit, pároljuk 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel egy kevés vízzel, és egészen alacsony lángon, fedő alatt főzzük puhulásig. Pótoljuk a vizet, forraljunk rajta egyet, majd botmixerrel pépesítsük.
Fotó: Getty Images