
Sajttól lágy, tápláló rakottas tojással és cukkinivel – Villámgyors egytálétel húsmentesen

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Pihe-puha bögrés kakaós süti: igazi filléres finomság

A legfinomabb gyros nyomában: a körút street foodjait csekkoltuk

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális
Minden nap jobban értékelem azokat az ételeket, amelyek tényleg pillanatok alatt elkészíthetők - Éljenek a rakottasok!
Mostanában az a kihívás, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban készítsek laktató és egészséges, mi több, még változatos ételeket is. Ez napról napra nehezebb feladat, de az aktuális mélypont után mégis találok újabb és újabb gyors recepteket.
Arra mindig figyelek, hogy az ételek tartalmazzanak zöldséget is, de olyan formában, hogy a válogatósabbak is szívesen fogyasszák. Ez egy húsmentes, mégis fehérjedús étel, a tavasz kedvenc zöldségével, a cukkinivel.
Cukkinis, tojásos rakottas

Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab cukkini
- 4 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 150 gramm sajt (félkemény, reszelve)
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk tetszés szerinti darabokra. Egy részét vágjuk vékony karikákra, azok majd a tetejére kerülnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A cukkinikat szórjuk bele egy kiolajozott jénaiba, öntsük rá a felvert tojást, majd szórjunk rá sajtot. A tetejére tegyük a cukkinikarikákat. Süssük 40 percig.
Fotó: Getty Images