Sajttól lágy, tápláló rakottas tojással és cukkinivel – Villámgyors egytálétel húsmentesen
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Minden nap jobban értékelem azokat az ételeket, amelyek tényleg pillanatok alatt elkészíthetők - Éljenek a rakottasok!
Mostanában az a kihívás, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban készítsek laktató és egészséges, mi több, még változatos ételeket is. Ez napról napra nehezebb feladat, de az aktuális mélypont után mégis találok újabb és újabb gyors recepteket.
Arra mindig figyelek, hogy az ételek tartalmazzanak zöldséget is, de olyan formában, hogy a válogatósabbak is szívesen fogyasszák. Ez egy húsmentes, mégis fehérjedús étel, a tavasz kedvenc zöldségével, a cukkinivel.
Cukkinis, tojásos rakottas
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab cukkini
- 4 darab tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 150 gramm sajt (félkemény, reszelve)
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk tetszés szerinti darabokra. Egy részét vágjuk vékony karikákra, azok majd a tetejére kerülnek. A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A cukkinikat szórjuk bele egy kiolajozott jénaiba, öntsük rá a felvert tojást, majd szórjunk rá sajtot. A tetejére tegyük a cukkinikarikákat. Süssük 40 percig.
Fotó: Getty Images