Így készül a tökéletes daragaluska – Levesbetétként és köretként is tálalható

galuskacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Régi recept, amit a mamám gyakran készített, sokszor levesbe szaggatta egyszerűen nokedliszaggatóval, de köretként is az asztalra került.

A klasszikus daragaluskához a tojásokat mindig szétválasztjuk - ha az úgynevezett lusta asszony verziót készítjük, akkor egész tojással dolgozzunk, így gyorsabban elkészül a galuska, én azonban ragaszkodom a hagyományos recepthez.

A szerény alapanyagokból készült daragaluskát a legtöbb háztartásban levesbe teszik, pedig nagyszerű köretet is tálalhatunk belőle, elég a kész daragaluskát bő olajban barnára sütni, lecsepegtetve, szaftos húsok mellé tökéletes. A klasszikus módon készült régi kedvenc tésztáját érdemes olykor feldobni, főleg akkor, ha levesbe szánjuk, mehet bele finomra aprított petrezselyem, de ha szeretjük a csípőset, chilipaprikával gazdagítsuk.

Daragaluska recept

galuskact

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dekagramm búzadara
  • 10 dekagramm vaj
  • 3 darab tojás
  • só (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgáját a szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük, majd a búzadarát és a sót hozzáadjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, először az egyharmadát a búzadarához dolgozzuk, aztán a többit is hozzákeverjük. A darát lefedve 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdagadjon.

Nagy fazékban vizet forralunk, majd annyira mérsékeljük a lángot, hogy a víz csak gyöngyözve forrjon, ekkor a daramasszából egy evőkanálnyit a vízbe teszünk és hagyjuk, hogy megpuhuljon, akkor lesz kész.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük