Mennyei, puha brownie ropogós dióval a tésztájában: ellenállhatatlan a csupa csoki sütemény
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A brownie az igazi megmentő édesség, gyorsan összedobhatod, és mindenki szereti, a vendégségek sztárja.
A brownie a muffin mellett a világ legegyszerűbben elkészíthető édessége, tényleg nem lehet elrontani. A muffin esetében csak arra kell vigyázni, hogy ne keverd túl a tésztát, mert különben gumis lesz, a brownie-nál pedig a sütési időt kell betartani.
A jó brownie kívül roppan, belül pedig ragacsos, ne félj tőle, nem nyers, egész egyszerűen a rengeteg csoki miatt lesz ilyen. Ha ezt az alapreceptet készíted, biztosan nem fogod elrontani ezt a csupa csokis süteményt. Izgalmasabbá és egészségesebbé is teheted a brownie-t, ha liszt nélkül készíted, és céklával puhítod. A cékla íze nem, de a szaftossága érződni fog a sütiben.
Most pedig kicsit tedd ősziesebbé, a tésztába keverj diódarabokat, amelyek finoman roppannak majd minden harapásnál. A dió amúgy is nagyon egészséges mag, érdemes rendszeresen fogyasztanod.
Diós brownie
Hozzávalók 6 adaghoz
- 120 gramm étcsokoládé
- 150 gramm vaj
- 3 darab tojás
- 150 gramm porcukor
- 200 gramm liszt
- 2 evőkanál dió (darált)
- 100 gramm dió
Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett, majd keverjük hozzá a puha vajat.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd forgassuk hozzá a csokoládét, majd a végén a lisztet és a darált diót is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, szórjuk meg a dióval.
Süssük 25 percig a sütit.
Fotó: Getty Images