Brownie alaprecept, ami mindig beválik: roppanós a teteje, puha a belseje

browniecover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ egyik legszerethetőbb csupa csokis sütije a brownie. Hogy miért? Egyszerű az összeállítása és sokféleképpen felturbózhatjuk a tésztát.

Ahány ház, annyi szokás, a jó öreg mondást mindannyian ismerjük. A brownie főleg Amerikában kedvelt kevert sütemény, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend most már nálunk is. A brownie-receptek választéka széles, sokan úgy gondolják, csokis és az úgynevezett szőke változat létezik. Az állítás részben igaz is, mégsem tudok vele teljesen egyetérteni, hiszen ez az egyszerű recept is tovább gazdagítható.

Készüljön kakaóval vagy nélküle, a tésztát két textúrában szervírozhatjuk, van, aki egészen puhára süti, de akkor a legjobb szerintem, ha kívül ropogós, belül pedig lágy marad. Ahhoz, hogy ilyen legyen az állaga, a tojásokat alaposan keverjük össze a cukorral, a legjobb, ha kézi robotgéppel dolgozunk, keverjük fehéredésig. Ez a folyamat kicsit több időt vesz igénybe, de ha a ropogós külső és a lágy belső a cél, nem szabad spórolni rajta. Az a legjobb ebben az alapreceptben, hogy a tésztába bátran pakolhatunk diót, mogyorót, vaníliaaroma helyett pedig rumot vagy kávét is tehetünk bele.

Csokis brownie alaprecept

brownie2ct

Hozzávalók 8 személyre

  • 25 dekagramm csokoládé (ét vagy tej)
  • 20 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm cukor
  • 10 dekagramm barna cukor
  • 4 darab tojás
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 8 dekagramm liszt
  • 3 dekagramm kakaó
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni.

A cukrokat tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és a csipet sót. Kézi robotgéppel erős fokozaton fehéredésig keverjük.

Ezután beleforgatjuk a csokis keveréket, majd a liszt és a kakaópor következik. Az alaposan elkevert tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk, 180 fokos légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük