Mazsolával és dióval töltött sült alma: mennyei desszert pofonegyszerűen

töltöttalma
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az alma egészen puhára, szinte krémesre sül a sütőben, miközben ropog a dió a töltelékében, tökéletes kontrasztot képez.

Isteni finom az alábbi töltött alma, és bár nem cukormentes, sokkal jobb választás, mint a krémes sütemények vagy csokoládék. Az alma belsejébe rostban gazdag zabpehely, mazsola és dió kerül, illetve egy kevés barna cukor és fahéj teszi még varázslatosabbá, a vajtól pedig szaftos lesz a töltelék.

Az almát másfajta aszalt gyümölccsel és magvakkal is megtöltheted, de a fűszereket is bátran variálhatod, a szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg is jól áll neki. Cukor helyett mézzel is édesítheted.

Hogy kívülről ne égjen meg, és ne száradjon meg az alma héja a sütőben, érdemes egy kevés vizet önteni a tepsibe/tálba. 

Töltött alma

töltöttalma2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 nagyobb darab alma
  • 40 gramm vaj
  • 50 gramm barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • 20 gramm zabpehely
  • 2 evőkanál mazsola
  • 3 evőkanál dió (apróra darabolt)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A puha vajat keverjük össze a cukorral és a fahéjjal. Keverjük bele a zabpelyhet, a mazsolát és a diót is.

Az almákat mossuk meg. Vágjuk ki a magházukat egy éles kés segítségével. A legegyszerűbb, ha körbevágjuk az alma tetejét, majd egy kanállal kanalazzuk ki a magokat/magházát a belsejéből. 

Tegyük az üreges almákat egy jénaiba vagy sütőtálba, majd töltsük meg őket egészen a tetejükig. Öntsünk alájuk egy kevés meleg vizet, hogy ne égjenek meg kívülről.

Toljuk őket a sütőbe, süssük 40-45 percig, míg az alma puha nem lesz teljesen.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük