Különleges dupla csokis keksz: olvasztott és csokichips formájában kerül a tésztába

csokiskeksz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tészta elkészítése pofonegyszerű, ráadásul kb. 10 perc alatt készre sülnek a kívül ropogós, belül krémes csokis kekszek.

Nagyon sokféle amerikai csokis kekszről írtunk már, azonban a dupla csokis változat receptje eddig valahogyan kimaradt a repertoárból. Ez a csokis keksz nem is dupla, inkább tripla csokis, ugyanis olvasztott csokoládé, rengeteg kakaópor és még csokichips is van benne.

Az elkészítése pofonegyszerű, össze kell gyúrni a vajas, kakaós tésztát, majd golyókká formálni, tepsire tenni és kisütni. Fontos, hogy a begyúrt tésztát a hűtőbe kell tenni pihenni a sütés előtt, illetve arra is figyelni kell, hogy bőven hagyjunk helyet a sütik között, ugyanis ahogy a vaj olvad, úgy kilapulnak a kekszek.

Dupla csokis keksz

csokiskeksz

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 1 bögre liszt
  • 0.5 bögre kakaópor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre vaj (112 gramm)
  • 60 gramm étcsokoládé
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, kakaót és a sót.

Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat, a cukrot és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét. Ha egynemű, keverjük bele a tojást és a vaníliakivonatot.

Kisebb adagokban adjuk hozzá a lisztes keveréket, robotgép segítségével keverjük egyneműre. Óvatosan keverjük bele a csokichipset is.

Készítsünk a tésztából golyókat, kb. 10-12 jön ki belőle, majd fedjük le alufóliával és tegyük hűtőbe kb. 2 órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Tegyük a golyókat a tepsire, picit nyomjuk le őket, hagyjunk köztük 5-7 centiméter helyet. Kb. 12-14 percig süssük őket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük