Ecetes, reszelt torma házilag: főtt sonka mellé kötelező

ecetestorma
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Adalékanyag-mentes, friss és csípős a házi ecetes torma, ha szeretnéd, egy kevés majonézzel lágyíthatsz az ízén.

Nincs húsvéti sonka torma nélkül, úgy teljes az ünnepi menü, ha mindkettő helyet kap az asztalon. Bár boltban is megveheted az ecetes tormát, se perc alatt összeállíthatod házilag, úgy biztosan adalékanyag-mentes lesz, és sokkal csípősebb és frissebb, mint a készen kapható.

Ha inkább a csemege felé hajlasz, öblítsd át alaposan a reszelt tormát, így veszít az erejéből, viszont ne felejtsd el utána kinyomkodni. 

Igaz, reszelni nem egyszerű, és pár könnycseppet biztosan elejtesz, megéri az áldozatot. Ha nem ragaszkodsz a megszokott textúrához, akár aprítógépbe is dobhatod az ecetes-cukros vízzel együtt, majd lepürésítheted, úgy krémesebb lesz, de az aromájából mit sem veszít.

Ecetes torma

ecetestorma2

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 500 gramm torma
  • 2.5 deciliter víz
  • 75 ml ecet (10%)
  • 2 ek cukor
  • 1 kk
Recept idők

Elkészítés:

A tormát mossuk meg, pucoljuk meg, reszeljük le. Át is lehet öblíteni, ha nem szeretnénk túl erősre. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.

A vizet, a sót, a cukrot és az ecetet melegítsük össze egy kis lábasban. Amikor a cukor elolvadt, öntsük a reszelt tormára a levet. Kóstoljuk meg, lehet ecetesebb vagy cukrosabb.

Tegyük jól záródó üvegbe, majd legalább 1 napra a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük