Belül zamatos, kívül mázas csirkemell – Gyors, mégis fenséges vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sokszor előfordult már velem, hogy egyszerre édeset és sósat is kívántam, akár ebédre, akár vacsorára. Lehetőleg gyorsan és egy ételben elkészítve.
Azt már megtanultam, hogy egyszerre finom, tápláló, változatos, viszonylag egészséges, esetleg alakbarát vacsorát készíteni nem egyszerű feladat. Ha hozzátesszük, hogy mindez ne kerüljön vagyonokba, akkor meg végképp fel van adva a lecke.
Csirkemell általában van a hűtőben vagy a fagyasztóban, de azt sem lehet mindig grillezve vagy rántva elkészíteni. Bár utóbbinak a gyerekeim biztosan örülnének. Ilyenkor vannak a segítségemre a különböző pácok, amelyek az egészen csípős-pikánstól kezdve az édesig tudják bevonni a húst. Ebben a receptben finom mézes a pác, amelyet a gyerekek is szeretni fognak.
Édes mázas csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemell (bőrös)
- 10 dekagramm vaj
- 4 evőkanál méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemellet alapsan mossuk meg és sózzuk be. Lehetőség szerint pihentessük egy keveset. A vajat olvasszuk fel, keverjük el a mézzel, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vajazzunk ki egy tepsit, tegyük bele a csirkemelleket, picit locsolgassuk meg vízzel, majd kenjük meg a mézes szósszal. Puhulásig süssük, a végén óvatosan rá is piríthatunk a tetejére egy kicsit.
Fotó: Getty Images