
Belül zamatos, kívül mázas csirkemell – Gyors, mégis fenséges vacsora

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Sokszor előfordult már velem, hogy egyszerre édeset és sósat is kívántam, akár ebédre, akár vacsorára. Lehetőleg gyorsan és egy ételben elkészítve.
Azt már megtanultam, hogy egyszerre finom, tápláló, változatos, viszonylag egészséges, esetleg alakbarát vacsorát készíteni nem egyszerű feladat. Ha hozzátesszük, hogy mindez ne kerüljön vagyonokba, akkor meg végképp fel van adva a lecke.
Csirkemell általában van a hűtőben vagy a fagyasztóban, de azt sem lehet mindig grillezve vagy rántva elkészíteni. Bár utóbbinak a gyerekeim biztosan örülnének. Ilyenkor vannak a segítségemre a különböző pácok, amelyek az egészen csípős-pikánstól kezdve az édesig tudják bevonni a húst. Ebben a receptben finom mézes a pác, amelyet a gyerekek is szeretni fognak.
Édes mázas csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemell (bőrös)
- 10 dekagramm vaj
- 4 evőkanál méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemellet alapsan mossuk meg és sózzuk be. Lehetőség szerint pihentessük egy keveset. A vajat olvasszuk fel, keverjük el a mézzel, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vajazzunk ki egy tepsit, tegyük bele a csirkemelleket, picit locsolgassuk meg vízzel, majd kenjük meg a mézes szósszal. Puhulásig süssük, a végén óvatosan rá is piríthatunk a tetejére egy kicsit.
Fotó: Getty Images