15 perces, krémes mac and cheese: egy lábasban készül az egyszerű ebéd

Nyomtatás
sajtostészta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tésztát tejben kell puhára főzni, majd rengeteg sajttal összeforgatni, és készen is van a gyors, de isteni mac and cheese.

Ez a mennyei, végtelenül egyszerű étel 4 hozzávalóból készül, ráadásul semmi mosogatnivalód nem lesz utána. Lényegében a szószban fő meg a tészta, és a belőle kifőtt keményítő sűríti a levet, miközben magába is szívja azt. Ha megpuhult a makaróni, csak keverd bele a sajtot, majd rögtön tálalhatod is.

Az egyetlen hátránya, hogy frissen, melegen a legfinomabb, így annyit érdemes belőle készíteni, amennyi rögtön el is fogy. Hatalmas előnye viszont, hogy nagyjából 15 percet kell rászánnod, így bármikor összedobhatod, legyen szó egy gyors ebédről vagy vacsoráról. Nyugodtan felezd a mennyiségeket, ha kevesebb főnek készül az étel. 

Egylábasos mac and cheese

sajtostészta

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 ml tej
  • 500 ml víz/alaplé
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 500 gramm makaróni tészta/szarvacska
  • 250 gramm cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, a vizet/alaplevet és a sót tegyük egy lábasba, kezdjük el melegíteni. Amikor forr, adjuk hozzá a tésztát, majd vegyük lejjebb a lángot. Gyöngyözve főzzük 8-10 percig, míg a tészta al dente lesz és magába szívja a folyadék nagy részét. 

Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a reszelt sajtot, míg az teljesen beleolvad. Borsozzuk. Rögtön kínáljuk, ha szeretnénk, szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon