
Selymes csokoládés pohárkrém pillanatok alatt: csak 3 összetevőből készül

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
A hűsítő, krémes csokoládés poharas desszert villámgyorsan elkészül.
Annak, aki édesség után vágyakozik, nincs mese, muszáj összedobni valami finomat, ami a lehető legkevesebb munkával készül. Ilyenkor a sütés nélkül készült finomságoknak érdemes bizalmat szavazni, különösen a poharas desszerteknek, amelyek amellett, hogy finomak, nagyon mutatósak is.
A legfinomabb poharas csodák csokiból készülnek, az egyik nagy kedvenc összeállításához csupán három alapanyagra lesz szükség, amiket egybe kell forralni, majd kiporciózva hűtőben tárolni a tálalásig. A csokis finomságot szervírozásnál tejszínhabbal, egy kis csoki- vagy kókuszreszelékkel is lehet kínálni, de minden cicoma nélkül is jóízűen el lehet falatozni.
Csokoládés pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre
- 140 gramm pillecukor
- 360 milliliter tej
- 180 gramm étcsoki
Elkészítés:
A pillecukrot öntsük magas falú edénybe, majd adagoljuk hozzá a tejet, alacsony láng felett forraljuk egybe.
A csokit kockákra darabolva vízfürdő felett olvasszuk meg, majd keverjük egybe a pillecukros keverékkel. Adagoljuk négy pohárba a krémet, majd 1 órára tegyük mélyhűtőbe, utána fogyasztható.
Fotó: Getty Images