Isteni, filléres kukoricaleves: reszelt sajttal megszórva fenomenális

klcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Konzervből is lehet finomat főzni, erre ékes példa a szerény kukoricaleves, amely egyszerűsége ellenére belopja magát mindenki szívébe.

Néha a kevesebb több, nem kell telepakolni a bevásárlókosarat, hogy valami igazán finomat dobj össze. Spórolósabb, hóvégi napokon is lehet ízletes ételt az asztalra tenni, a pár alapanyagból készült kukoricaleves olyan finom, hogy eteti magát. A leves nagyszerűségét a tálalásnál lehet fokozni, reszelt sajttal megszórva fenomenális ízekben lesz részed.

Persze mással is lehet gazdagítani a kész levest, kerülhet rá ropogós tortilla chips, pirosra sütött baconkockák vagy egyszerűen csak finomra vágott petrezselyem. Mivel a leves konzervből készül, a kukoricán található levet le kell önteni, illetve érdemes átmosni a szemeket, hogy még véletlenül se lehessen kiérezni a lé ízét, amelyben ázott.

Egyszerű kukoricaleves

klct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 2 konzerv kukorica
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 deciliter főzőtejszín

Tálaláshoz:

  • bacon, reszelt sajt, tortilla chips vagy friss petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A konzervek levét öntsük le és mossuk át a kukoricát.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, majd amikor már üveges, forgassuk hozzá a kukoricát és pirítsuk néhány (4-5) percig. A kukoricát fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest fedő alatt főzzük forrásig, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejszínt és főzzük készre 5 perc alatt. Ha szeretnénk, botmixerrel pürésítsük.

Ropogós baconnel, reszelt sajttal vagy petrezselyemmel, tortilla chipsszel tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük