Isteni, filléres kukoricaleves: reszelt sajttal megszórva fenomenális
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Konzervből is lehet finomat főzni, erre ékes példa a szerény kukoricaleves, amely egyszerűsége ellenére belopja magát mindenki szívébe.
Néha a kevesebb több, nem kell telepakolni a bevásárlókosarat, hogy valami igazán finomat dobj össze. Spórolósabb, hóvégi napokon is lehet ízletes ételt az asztalra tenni, a pár alapanyagból készült kukoricaleves olyan finom, hogy eteti magát. A leves nagyszerűségét a tálalásnál lehet fokozni, reszelt sajttal megszórva fenomenális ízekben lesz részed.
Persze mással is lehet gazdagítani a kész levest, kerülhet rá ropogós tortilla chips, pirosra sütött baconkockák vagy egyszerűen csak finomra vágott petrezselyem. Mivel a leves konzervből készül, a kukoricán található levet le kell önteni, illetve érdemes átmosni a szemeket, hogy még véletlenül se lehessen kiérezni a lé ízét, amelyben ázott.
Egyszerű kukoricaleves
Hozzávalók 4 személyre
Leves:
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 2 konzerv kukorica
- só és bors ízlés szerint
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 deciliter főzőtejszín
Tálaláshoz:
- bacon, reszelt sajt, tortilla chips vagy friss petrezselyem
Elkészítés:
A konzervek levét öntsük le és mossuk át a kukoricát.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, majd amikor már üveges, forgassuk hozzá a kukoricát és pirítsuk néhány (4-5) percig. A kukoricát fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
A levest fedő alatt főzzük forrásig, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejszínt és főzzük készre 5 perc alatt. Ha szeretnénk, botmixerrel pürésítsük.
Ropogós baconnel, reszelt sajttal vagy petrezselyemmel, tortilla chipsszel tálaljuk.
Fotó: Getty Images