Így lesz igazán ropogós a bacon – A konyhában sem marad átható szag

baconcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hétvégi lustulós reggelek kedvenc késői reggelije a ropogósra sült bacon, tojás mellé vagy csak pirítóssal fogyasztva az egyik legjobb napindító.

Persze a bacont a hét bármely napján ehetjük, nem csak a reggeli étkezést teheti tökéletesebbé. Sült baconnel minden finomabb, tehetjük hamburgerbe, tortillába, és még salátába is belekockázhatjuk. A bacont a serpenyőben szokás sütni saját zsírján, de ez nem veszélytelen, a kicsapódó zsiradékkal könnyen megégethetjük magunkat, és a lakásban is hamar szétterjed a szaga. Szerencsére más módon is készíthetünk ropogós bacont, toljuk a szalonnát sütőbe, sokkal finomabb lesz így, és kellemetlen szag sem marad utána.

Az egyszerű művelet balesetmentes, nem kell többé a kicsapódó zsiradéktól tartani, a szalonnát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd előmelegíttet sütőbe toljuk úgy 20 perce, hagyjuk, hogy saját zsírjában piruljon.

Nem muszáj fordítani

A serpenyős sütésnél kötelező a fordítás, a tepsiben sütésnél elmaradhat, ha viszont ragaszkodunk hozzá, félidőnél járva fordítsuk meg a szalonnát. Sülés után konyhai papírtörlőre helyezzük a bacont, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Ha extra ropogósra szeretnénk - amit salátába vagy főzelék tetejére kanalaznánk -, akkor úgy tegyük a tepsibe, hogy a csíkok tetejére kerüljön még sütőpapír, arra pedig tepsit helyezzünk, így nagyon ropogósra sül, még a legegyszerűbb lencse- vagy sárgaborsó főzeléket is izgalmasabbá teszi.

Ropogós sült bacon

bacon

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab bacon
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokon előmelegítjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a bacont, majd 18-20 percre a sütőbe toljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük