![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így lesz igazán ropogós a bacon – A konyhában sem marad átható szag
![baconcover](https://kep.index.hu/1/0/3273/32738/327381/32738150_2509602_61efbe49a1917391c1a1631b09e083c6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hétvégi lustulós reggelek kedvenc késői reggelije a ropogósra sült bacon, tojás mellé vagy csak pirítóssal fogyasztva az egyik legjobb napindító.
Persze a bacont a hét bármely napján ehetjük, nem csak a reggeli étkezést teheti tökéletesebbé. Sült baconnel minden finomabb, tehetjük hamburgerbe, tortillába, és még salátába is belekockázhatjuk. A bacont a serpenyőben szokás sütni saját zsírján, de ez nem veszélytelen, a kicsapódó zsiradékkal könnyen megégethetjük magunkat, és a lakásban is hamar szétterjed a szaga. Szerencsére más módon is készíthetünk ropogós bacont, toljuk a szalonnát sütőbe, sokkal finomabb lesz így, és kellemetlen szag sem marad utána.
Az egyszerű művelet balesetmentes, nem kell többé a kicsapódó zsiradéktól tartani, a szalonnát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd előmelegíttet sütőbe toljuk úgy 20 perce, hagyjuk, hogy saját zsírjában piruljon.
Nem muszáj fordítani
A serpenyős sütésnél kötelező a fordítás, a tepsiben sütésnél elmaradhat, ha viszont ragaszkodunk hozzá, félidőnél járva fordítsuk meg a szalonnát. Sülés után konyhai papírtörlőre helyezzük a bacont, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Ha extra ropogósra szeretnénk - amit salátába vagy főzelék tetejére kanalaznánk -, akkor úgy tegyük a tepsibe, hogy a csíkok tetejére kerüljön még sütőpapír, arra pedig tepsit helyezzünk, így nagyon ropogósra sül, még a legegyszerűbb lencse- vagy sárgaborsó főzeléket is izgalmasabbá teszi.
Ropogós sült bacon
![bacon](https://kep.index.hu/1/0/3273/32738/327380/32738070_e3e407288901a053997faadce77b3ac0_wm.jpg)
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab bacon
Elkészítés:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a bacont, majd 18-20 percre a sütőbe toljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!