Egytepsis gnocchi pirult koktélparadicsommal és mozzarellával – Fűszeres olívaolajtól szaftos
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rohanós hétköznapok és utolsó pillanatos vacsorák megmentője lesz ez az egytepsis étel, tényleg összesen 5 perc munka van vele.
Sok gyors receptet ismerek és szeretek, de ennyire finomat ilyen kevés idő alatt talán még sosem készítettem. Jó, bevallom, az is javított a helyzetemen, hogy hűtött, félkész gnocchit használtam, de akinek több ideje/kedve van, elkészítheti házilag is, viszont rohanós hétköznapra tökéletes ez a megoldás.
Az alapanyagokkal semmi dolgunk nem lesz, még vagdosni, szeletelni sem kell, a gnocchit, az egész koktélparadicsomokat és pár gerezd fokhagymát tepsire szórunk, olívaolajjal nyakon öntjük őket, majd készre sütjük. Egyetlen dologra kell figyelni: az alapanyagok egy sorban legyenek, ne pakoljuk őket egymásra, különben nem fognak szépen megpirulni.
Ha esetleg nincs otthon olasz fűszerkeveréketek, tegyetek az olívaolajba oregánót, bazsalikomot, majorannát, mindegyikből egy kávéskanállal.
Egytepsis gnocchi
Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm gnocchi
- 200 gramm színes koktélparadicsom
- 100 gramm mozzarellagolyó
- 50 milliliter olívaolaj
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- friss bazsalikom (tálaláshoz)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha jénait vagy kerámia bevonatos sütőtálat használunk, nincs szükség sütőpapírra.
Borítsuk a gnocchit és a megmosott koktélparadicsomot a tepsire. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, törjük meg egy kés lapjával, majd szintén tegyük a tepsibe. A hozzávalók ne fedjék egymást, egy sorban legyenek, hogy szépen meg tudjanak pirulni.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat és a fűszereket. Öntsük a nagy részét a gnocchira, de egy pici maradjon a tálban.
Keverjük alaposan össze az olívaolajjal a gnocchit és a paradicsomot, hogy mindenhol befedje őket az öntet. Szórjuk meg alaposan frissen őrölt borssal és sóval.
Toljuk a sütőbe, majd süssük 20 percig.
Amíg sül a gnocchi, a mozzarellagolyókról öntsük le a levet, majd tegyük őket a megmaradt fűszeres olívaolajba, alaposan keverjük vele össze.
Mikor a gnocchi kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni legalább 5-10 percig. Ha már nem tűzforró, szórjuk rá a mozzarellagolyókat, illetve friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors