Békebeli piskótatekercs friss eperlekvárral: így nem tudod elrontani a tésztát
A piskótatekercs igazi klasszikus, amit nem ördöngösség elkészíteni. Most frissen főzött eperlekvárral is megtöltheted.
Az eper és a mascarpone csodálatos összhangban vannak egymással, érdemes őket kipróbálni minél többféle formában, például ebben a tavaszias hangulatú epres tiramisuban. Tavasszal amúgy is mindenbe érdemes epret tenni, mert ha nem fogy el azonnal, isteni süteményeket készíthetsz ebből az egészséges és gyönyörű gyümölcsből.
A piskótatekercs sem csak hagyományosan, baracklekvárral finom, hanem tehetsz bele epres tölteléket az előbb említett mascarponés krémmel keverve. Az elkészítése nagyon egyszerű, az egyetlen buktató, hogy mindenképpen még melegen kell feltekerni a piskótát egy nedves konyharuha segítségével, mert úgy nem törik meg a tészta.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A cukrot és a tojásokat verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet is. A masszát egyenletesen kenjük el egy sütőpapírral letakart tepsin.
Süssük a tésztát 15 percig.
Ha kész, óvatosan borítsuk rá a tésztát egy nedves konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Tekerjük fel szorosan, és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejföllel. Az epret jól mossuk meg, szedjük le a csumáját, és vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra. A kihűlt piskótát tekerjük ki, kenjük meg a krémmel, tegyük rá az eperdarabokat, és újra tekerjük fel jó szorosan. Tálalás előtt érdemes egy órát a hűtőben pihentetni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu