Tepsiben sült édes, krémes kenyérpuding túróval és rebarbarával
A túrós, rebarbarás kenyérpuding maradékmentő fogásnak is kitűnő. Most gazdagítsd rebarbarával!
A muffin az a sütemény, amelyet egy kezdő vagy egy gyerek is játszi könnyedséggel össze tud állítani, csak arra kell ügyelni, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor nem levegős, hanem tömör, fojtós lesz.
Az alapreceptet bárhogyan variálhatod, lehet gyümölcsösebb, csokisabb, épp amilyen hangulatban vagy. Ha már tavasz, akkor legyenek benne az évszaknak megfelelő hozzávalók, az eper és a rebarbara szuper páros, a rebarbara kesernyésen izgalmas ízét tökéletesen kiegészíti a zamatos eper édessége.
Eperből amúgy sem elég, készíts belőle minél változatosabb és több édességet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Mossuk meg a rebarbarát, és vágjuk körülbelül 3 centiméter hosszúságú darabkákra. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórjuk meg az 50 gramm cukorral, forgassuk össze, és takarjuk le alufóliával. Süssük 20 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük még 5 percig. Tegyük a rebarbarát egy szűrőbe, és hagyjuk, hogy a nedvesség kicsepegjen belőle.
A sütőt hagyjuk bekapcsolva. A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, az olajat és üssük hozzá a tojást. A nedves és a száraz hozzávalókat forgassuk össze, vigyázva, hogy ne keverjük túl a tésztát. A legvégén keverjük bele az apróra vágott epret is.
A tésztát adagoljuk a kapszlikba, és mindegyik tetejére kanalazzunk egy evőkanállal a rebarbarából. Süssük 20 percig a muffinokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu