
Puha, tökéletesen variálható muffin alaprecept: a tésztába bármi kerülhet, isteni lesz

A joghurttól és a vajtól szaftos és puha lesz a muffintészta, ami másnapra is megőrzi tökéletes állagát.
Muffint készíteni nagyon könnyű, csak egy jó alapreceptre van szükségünk, amit bátran gazdagíthatunk mindenféle finomsággal. Ha az egyszerűség hívei vagyunk, simán porcukorral meghintve is tálalhatjuk a puha tésztát.
Az alapba én mindig teszek egy kevés vaníliakivonatot, amitől nagyon kellemes íze lesz a tésztának, de ez akár el is hagyható, helyette egy csipet fahéjjal is elkészíthetjük, esetleg kakaóval, csokival. Friss vagy mirelit gyümölcsöket is keverhetünk a tésztába, vagy a muffinok tetejére kerülhet párizsi krém, epres vajkrém, bármilyen jó tartású édes krém. A tészta összeállításánál a vajat olajjal is helyettesíthetjük. Egyszerű, mégis nagyon finom alaprecept, amit gyorsan összedobhatunk, ha kívánjuk az otthon készült édes süteményt.
Muffin alaprecept

Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 230 milliliter tej
- 1 csipet só
- 140 gramm vaj
- 1 darab tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük.
A tojást a cukorral, tejjel, olvasztott vajjal, joghurttal és a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lisztes keveréket.
A muffinsütőt béleljük ki papírral, vagy vajazzuk ki, majd adagoljuk bele a masszát. 180 fokos sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük, alkalmazzunk tűpróbát a sütésnél.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!