
Az espresso tonic garantáltan felébreszt - Egyszerre fanyar és frissítő

Cikkek


10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül
Az erős kávét a kesernyés, de frissítő tonic íze nagyon izgalmassá teszi, bátran próbáld ki ezt a hűsítő koktélt.
Nem tartozik a széles körben fogyasztott frissítő italok közé, mégis érdemes kipróbálni ezt a kávékülönlegességet, ha egy kicsit újítanál. A recept északról származik, a skandinávok ötlete nyomán terjedt el, főleg az úgynevezett speciality kávék rajongói körében. Az espresso tonichoz ugyanis világos pörkölésű kávét érdemes használni, ez a fajta rendelkezik inkább citrusos jegyekkel, amely jól illik ehhez a koktélhoz. A szénsavas tonic és a kávé olyan kombináció, amelytől garantáltan felébredsz.
Ha túllépnél a vaníliafagyis-tejszínhabos jegeskávé kombón, akkor próbáld ki a cold brew-t is, amely biztosan felfrissít. Persze az is lehet, hogy inkább édes kényeztetésre vágysz, mint kávéra, akkor a frappuccino a te italod, amelybe karamellszósz, tejszínhab és vaníliafagyi is kerül, így akár a desszertet is kiváltja.
Espresso tonic

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 csésze espresso
- 500 milliliter tonic
- ízlés szerint jégkocka
- ízlés szerint citrom vagy lime leve
Elkészítés:
A kávét mindig frissen főzzük le. Tegyünk a poharakba jégkockákat, majd öntsük rá a tonicot. Ezután csorgassuk rá a kávét, majd ízlés szerint díszítsük mentalevéllel. Ha még fanyarabb ízt szeretnénk, egy-két csepp lime- vagy citromlevet is öntsünk bele.
Fotó: Getty Images