Édes kókuszcsók roppanós csokoládétalppal – Mennyei kényeztetés
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Puha, omlós belül, ropogós kívül, roppanós alul - ilyen a tökéletes kókuszcsók. Nincs hozzá szükség semmilyen extra összetevőre, ráadásul gluténmentes, úgyhogy a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A kókuszcsókhoz csak három hozzávaló kell: kókuszreszelék, porcukor és tojásfehérje. Ez a verzió egy picit különlegesebb, mandula- és vaníliakivonat is kerül bele, illetve egy roppanós csokitalp teszi fel az i-re a pontot.
Ha nagyon kicsi tojásokat használunk, előfordulhat, hogy túl száraz lesz a massza, szétesik. Ebben az esetben emeljük meg eggyel a tojásfehérjék számát, ha kevésnek ítéljük a habot, akkor verjünk fel még egy fehérjét hozzá.
Arra figyelni kell, hogy a tojásfehérjébe ne rögtön tegyük bele a cukrot és a kókuszt, előbb verjük fel kemény habbá és utána adagoljuk hozzá fokozatosan a porcukrot, majd keverjük bele óvatosan a kókuszreszeléket. A porcukor és a tojásfehérje összeragasztja a kókuszt, nem szabad szétfolynia.
Kókuszcsók roppanós csokoládétalppal
Hozzávalók 65 adaghoz
- 3 darab tojásfehérje
- 125 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál mandulakivonat
- 200 gramm kókuszreszelék
- 200 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Keverjük óvatosan a fehérjébe a kókuszreszeléket és a kivonatokat, ne törjük szét a habot.
Tegyünk halmokat egy kiskanál vagy habzsák segítségével sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokos sütőben süssük őket kb. 10-15 percig, amíg a kókusz megpirul.
Olvasszuk meg a csokoládét, majd mártsuk bele a kihűlt kókuszcsókok alját. Ha marad a csokoládénkból, díszíthetjük csíkokkal a kókuszcsók tetejét is.
Fotó: Shutterstock