
Édes kókuszcsók roppanós csokoládétalppal – Mennyei kényeztetés
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Puha, omlós belül, ropogós kívül, roppanós alul - ilyen a tökéletes kókuszcsók. Nincs hozzá szükség semmilyen extra összetevőre, ráadásul gluténmentes, úgyhogy a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
A kókuszcsókhoz csak három hozzávaló kell: kókuszreszelék, porcukor és tojásfehérje. Ez a verzió egy picit különlegesebb, mandula- és vaníliakivonat is kerül bele, illetve egy roppanós csokitalp teszi fel az i-re a pontot.
Ha nagyon kicsi tojásokat használunk, előfordulhat, hogy túl száraz lesz a massza, szétesik. Ebben az esetben emeljük meg eggyel a tojásfehérjék számát, ha kevésnek ítéljük a habot, akkor verjünk fel még egy fehérjét hozzá.
Arra figyelni kell, hogy a tojásfehérjébe ne rögtön tegyük bele a cukrot és a kókuszt, előbb verjük fel kemény habbá és utána adagoljuk hozzá fokozatosan a porcukrot, majd keverjük bele óvatosan a kókuszreszeléket. A porcukor és a tojásfehérje összeragasztja a kókuszt, nem szabad szétfolynia.
Kókuszcsók roppanós csokoládétalppal

Hozzávalók 65 adaghoz
- 3 darab tojásfehérje
- 125 gramm porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 teáskanál mandulakivonat
- 200 gramm kókuszreszelék
- 200 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Keverjük óvatosan a fehérjébe a kókuszreszeléket és a kivonatokat, ne törjük szét a habot.
Tegyünk halmokat egy kiskanál vagy habzsák segítségével sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokos sütőben süssük őket kb. 10-15 percig, amíg a kókusz megpirul.
Olvasszuk meg a csokoládét, majd mártsuk bele a kihűlt kókuszcsókok alját. Ha marad a csokoládénkból, díszíthetjük csíkokkal a kókuszcsók tetejét is.
Fotó: Shutterstock