Édes kókuszcsók roppanós csokoládétalppal – Mennyei kényeztetés

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Puha, omlós belül, ropogós kívül, roppanós alul - ilyen a tökéletes kókuszcsók. Nincs hozzá szükség semmilyen extra összetevőre, ráadásul gluténmentes, úgyhogy a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

A kókuszcsókhoz csak három hozzávaló kell: kókuszreszelék, porcukor és tojásfehérje. Ez a verzió egy picit különlegesebb, mandula- és vaníliakivonat is kerül bele, illetve egy roppanós csokitalp teszi fel az i-re a pontot. 

Ha nagyon kicsi tojásokat használunk, előfordulhat, hogy túl száraz lesz a massza, szétesik. Ebben az esetben emeljük meg eggyel a tojásfehérjék számát, ha kevésnek ítéljük a habot, akkor verjünk fel még egy fehérjét hozzá. 

Arra figyelni kell, hogy a tojásfehérjébe ne rögtön tegyük bele a cukrot és a kókuszt, előbb verjük fel kemény habbá és utána adagoljuk hozzá fokozatosan a porcukrot, majd keverjük bele óvatosan a kókuszreszeléket. A porcukor és a tojásfehérje összeragasztja a kókuszt, nem szabad szétfolynia. 

Kókuszcsók roppanós csokoládétalppal

kókuszcsókrecept

Hozzávalók 65 adaghoz

  • 3 darab tojásfehérje
  • 125 gramm porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.5 teáskanál mandulakivonat
  • 200 gramm kókuszreszelék
  • 200 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen kemény, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.

Keverjük óvatosan a fehérjébe a kókuszreszeléket és a kivonatokat, ne törjük szét a habot.

Tegyünk halmokat egy kiskanál vagy habzsák segítségével sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokos sütőben süssük őket kb. 10-15 percig, amíg a kókusz megpirul.

Olvasszuk meg a csokoládét, majd mártsuk bele a kihűlt kókuszcsókok alját. Ha marad a csokoládénkból, díszíthetjük csíkokkal a kókuszcsók tetejét is.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük