Pillekönnyű almás-mandulás süti: csak keverj össze mindent
Az édeskés alma, a ropogós mandula együtt különleges élményt nyújt a pihe-puha kevert tésztában.
Gasztroajándéknak és karácsonyi ropogtatnivalónak is tökéletes a fahéjas-cukros mandula, amit 10 perc munkával elkészíthetsz. Elronthatatlan a receptje: ha az alábbi instrukciókat követed, ropogós, fahéjas csoda kerül ki a sütőből.
Hogy még finomabb legyen, a fahéj mellé kakaó és vanília kerül, a fűszerek szépen bevonják a mandulát, minden falatban érezhető az ízük. Hogy jól rátapadjanak a szemekre, egy kevés tojásfehérjébe kell forgatni a mandulát. Utána csak szórd rá a cukorral elkevert fűszereket, keverd vele össze, és mehet is a tepsire, majd a sütőbe.
Fontos, hogy sütés közben 10-15 percenként keverd át a mandulát, hogy egyenletesen piruljon meg rajta a cukros borítás.
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
A tojásfehérjét és a vaníliakivonatot keverjük össze egy nagy tálban – nem kell habosra –, majd szórjuk bele a mandulát, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja.
A kétféle cukrot, a fahéjat, a kakaót és a sót keverjük össze egy kis tálban. Szórjuk rá a mandulára, keverjük vele össze.
Szórjuk a mandulát a tepsire, majd toljuk a sütőbe 40-45 percre, de 10-15 percenként keverjük át.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu