
Ragacsos, édes fahéjas-karamellás tekercs – Leveles tésztából pillanatok alatt kész

Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Frissítő és egészséges? Gyömbéres limonádét mutatunk!

Könnyű, zöldborsós falafel: zöld színfoltja lesz a tányérnak

Selymes sajtkrémleves pirított baconnel: fél órán belül tálalhatod

Fűszeres csirkehússal töltött tortilla: avokádószósz borítja

Roppanós spárga sült paradicsommal: krémes burrata koronázza meg
Imádok kelt tésztával bíbelődni, pontosabban a gyúrás-kelesztés folyamata nyugtat meg, de sajnos nem mindig van rá időm.
Ennél a receptnél az egyszerűsítés nem megy a végeredmény rovására, hiába kelt tésztás az alaprecept, leveles tésztából is nagyon finom. A legjobb, hogy tényleg gyorsan készen van, ami mondjuk az esti rohanásban nem hátrány, ráadásul még másnap is tökéletes marad reggelinek.
A recept legjobb része a ragacsos karamellöntet a tetején, ami karamellás, az nálam - és szerintem még sokaknál - mindig nyerő.
Fahéjas-karamellás tekercs

Hozzávalók 8 adaghoz
Tészta:
- 200 gramm cukor
- 2 evőkanál fahéj
- 500 gramm leveles tészta (fagyasztott)
- 60 gramm vaj
Karamellöntet:
- 200 gramm barna cukor
- 110 gramm vaj
- opcionális szeletelt mandula
Elkészítés:
A cukrot és a fahéjat keverjük össze egy tálkában.
Az egyik lap leveles tésztát tekerjük ki, nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott vaj felével. A fahéjas keverék felét szórjuk a tésztára. A tésztát kezdjük el úgy feltekerni, hogy a felénk eső szélesebb oldalától induljunk el. Éles késsel vágjuk fel 2-3 centis darabokra. A másik lappal is tegyünk ugyanígy.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a csigákat.
Készítsük el a karamellszószt. Melegítsük fel egy edényben a barna cukrot és a vajat, amíg folyósra nem olvad. Öntsük rá a csigákra. Ha szeretnénk, szórjuk meg őket szeletelt mandulával.
Melegítsük fel a sütőt 175 fokra.
Addig süssük a csigákat, amíg aranybarnák nem lesznek, ez körülbelül 30 perc.
Fotó: Getty Images