Mennyei fehér csokis, áfonyás muffin: csak keverd össze a hozzávalókat

ámcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mascarpone csodát tesz a muffin tésztájával, puha és szaftos lesz tőle, ráadásul másnap is omlós marad.

A muffin akkor finom, ha könnyű és puha a tésztája. Ezt a textúrát joghurttal, íróval és mascarpone hozzáadásával lehet elérni. A bűvös hármas közül a mascarpone kötelező, amelyből nem árt, ha többet teszel 1-2 evőkanállal, mivel tényleg elképesztő lesz tőle.

A muffinba fehér csoki is kerül, eredetileg egy részét olvasztva, a másikat kis darabokra törve kell a tésztába keverni. Én azonban változtattam a recepten, csak olvasztott csokit használtam, mellé pedig áfonyát kevertem a masszába. Áfonya helyett más bogyós gyümölccsel vagy aszalt finomsággal is érdemes elkészíteni ezt az egyszerű, de annál finomabb muffint.

Fehér csokis-áfonyás muffin

ámct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 2 bögre finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 15 dekagramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 10 dekagramm fehér csokoládé
  • tej (amennyi szükséges)
  • 10 dekagramm áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.

A lisztet a sütőporral forgassuk egybe.

A cukrot a puha vajjal keverjük össze, utána a tojásokat egyenként adjuk hozzá a vaníliakivonattal együtt.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a mascarponét.

A lisztet először a vajas keverékkel dolgozzuk össze, majd adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy lazítsuk a masszát (nagyjából fél bögrényit). Ezután a fehér csokis mascarponét forgassuk hozzá, amikor csomómentes, az áfonyát is tegyük bele.

A muffinformákat béleljük ki kapszlikkal, mindegyik kapszliba adagoljunk a masszából 1 fagyiskanállal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe a muffinokat, 15-25 perc alatt süssük készre őket.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük