Kókuszkocka újragondolva: kakaós tésztával, fehér csokis bevonattal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A régi kedvenc nem a megszokott módon készül, a kakaós bevonat helyett fehér csokiban merül el a tészta.
Pihe-puha régi kedvenc a kókuszkocka: a süti akkor igazán finom, ha a méztől omlós lesz a tészta, a kakaós mázba pedig kerül egy kis rum, azonban most változtattam a megszokott felálláson.
Mivel mostanában szeretem a hagyományos kedvenceket kicsit újragondolni, a kókuszkocka is áldozatomul esett. Most a tésztát nem vaníliakivonattal ízesítettem, kakaót kevertem a masszába, a bevonat pedig fehér csokiból készült. Nagyon mutatós lesz, a kakaós tésztán jól érvényesül majd a fehér csoki, megéri elkészíteni ezt a finom desszertet minden édesszájúnak, akár az ünnepi asztalra is.
Fehér csokis kókuszkocka
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dekagramm finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaó
- 20 dekagramm cukor
- 5 dekagramm vaj
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 deciliter tej
- 300 gramm fehér csoki
- kevés tej
- 150 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval.
A cukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást és a mézet, miután jól elkevertük a hozzávalókat, a lisztes keveréket és a tejet (picit több is lehet) dolgozzuk hozzá.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát). A tésztát hagyjuk kihűlni.
A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, adjunk hozzá kevés tejet (körülbelül 1 deciliter).
A kihűlt tésztát vágjuk kockákra, majd forgassuk meg a fehér csokiban, utána a kókuszreszelékben.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors