Gyors, sütés nélküli, fehér csokoládés trüffelgolyó: a citromtól különleges
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
Egyedül az a része hosszadalmas, amíg várni kell a csokoládéra, hogy megkössön, de tényleges munka alig van vele.
Sokak kedvence a trüffelgolyó, mégis kevesen állnak neki otthon, pedig a legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető desszertek közé tartozik, legyen szó a sima klasszikus étcsokoládés változatról vagy az újragondolt fehér csokisról. Én most utóbbira hoztam egy receptet, ami egy kis citromtól lesz még különlegesebb.
Tippek, ha nem állna össze a massza
Bár imádom a minél citromosabb dolgokat, itt most vissza kellett fognom magamat, mert ha túl sok citromlevet teszünk a csokoládéba, nem fog összeállni a massza. Ha mégis azt látjuk, hogy a hűtőben órák múlva sem szilárdul meg a krém, vegyük ki, olvasszunk meg egy kis plusz fehér csokoládét, keverjük bele, majd tegyük vissza hűlni. Ha nagyjából megszilárdult, de ragacsosnak érezzük, akkor borítsuk a masszát porcukorral meghintett munkalapra, picit gyúrjuk bele, mintha liszttel dolgoznánk, és úgy formázzuk tovább.
Fehér csokoládés trüffelgolyó
Hozzávalók 20 darabhoz
- 225 gramm fehér csokoládé
- 5 evőkanál vaj
- 3 evőkanál habtejszín
- 1 csipet só
- 1 darab citrom
- forgatáshoz porcukor
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a csokoládét, vajat, tejszínt, majd vízgőz felett olvasszuk meg, míg krémes, egynemű nem lesz.
Keverjük bele a sót, a citrom reszelt héját és kb. 1 evőkanál citromlevet. Utóbbiból ízlés szerint tehetünk bele, de azért ne vigyük túlzásba, mert akkor nem fog megszilárdulni a massza.
Keverjük alaposan össze a hozzávalókat, fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Formázzunk a masszából kb. 2-3 cm-es golyókat, majd forgassuk őket porcukorba.
Légmentesen zárt dobozban, a hűtőben 1 hétig eláll.
Fotó: Getty Images