
Lágy, csupa csokis trüffelgolyó kakaóporba forgatva - Pillanatok alatt elfogy

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
Trüffelt készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Nagyon gyorsan megvan és sokkal, de sokkal finomabb, mint a bolti verzió. Csokirajongóknak kötelező!
Ebből a receptből 60 darab kis csoda készül, de ne hidd, hogy hetekig megmaradnak . Olyan gyorsan el fogják kapkodni a családtagok és a barátok, hogy mire észbe kapsz, kezdheted elölről a készítését.
Ha megtanulod ezt az alapreceptet, akkor ezerféle módon fel tudod utána turbózni. Lehet rakni az olvasztott csokiba kávét, likőrt, gyümölcsöt, magvakat és a többi. Ráadásul készíthetsz tejcsokis, étcsokis, de akár fehér csokis trüffelt is.
Vannak olyan receptek is, amelyekben a csokit le kell reszelni, és úgy hozzáadni a többi hozzávalót: ebben az esetben nem kell több óráig hűteni a masszát, viszont a reszelés nagyon időigényes és macerás. Én inkább azt a megoldást preferálom, amikor olvasztani kell a csokit: igaz, hogy akkor várni kell kicsit, amíg kihűl, de sok munkát és időt lehet megtakarítani vele.
Trüffelgolyó

Hozzávalók 60 adaghoz
- 340 gramm csokoládé
- 60 gramm vaj
- 200 milliliter tejszín
- 50 gramm kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A csokinkat törjük össze egészen apró darabokra, és tegyük bele egy tálba a vajjal együtt.
A tejszínt és a cukrot melegítsük össze egy lábasban, amíg a cukor el nem olvad teljesen.
A forró tejszínt öntsük rá a csokira és a vajra, és keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad és a végeredmény krémes nem lesz.
Hűtsük ki teljesen a masszánkat, rakjuk kb. 2 órára a hűtőbe, hogy formázható legyen.
Keverjük össze a kakaóport a porcukorral.
A masszánkból formázzunk golyókat, és forgassuk meg őket a kakaóporos keverékben.
Készen is vagyunk, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fotó: Getty Images