Isteni fehércsokoládé-puding házilag: krémes finomság adalékanyagok nélkül
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Belül sokkal krémesebb, a teteje remegős, az íze pedig fenomenális - érdemes házilag készíteni a pudingot.
Gyakran készítek pudingot, ha épp nincs otthon semmilyen édesség, pudingpor akkor is van mindig a spájzban, úgyhogy általában ez a desszert a B-terv. A készen vett pudingporok gyorsak és egyre többféle ízben érhetőek el, de - sajnos - tele vannak aromákkal és adalékanyagokkal.
Végülis miből áll a puding? Tejből, keményítőből plusz a választott csokoládéból vagy gyümölcsből. Ezeket kell összemelegíteni, míg a puding be nem sűrűsödik. Bonyolultabb vagy több idő, mint a készen vett? Egyáltalán nem. Mióta először készítettem házilag pudingot, csak így csinálom, végtelenül egyszerű és sokkal finomabb, mint a bolti.
Hatalmas előnye szerintem az állaga. Nem lesz annyira kemény és gumis, a teteje inkább remegős, míg a belseje elképesztően krémes lesz. Plusz cukor hozzáadása nélkül is készülhet, a csokoládé is eléggé megédesíti.
Fehércsoki-puding
Hozzávalók 4 személyre
- 30 gramm cukor
- 30 gramm keményítő
- 1 csipet só
- 500 milliliter tej
- 200 milliliter habtejszín
- 180 gramm fehér csokoládé
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- tálaláshoz tejszínhab
Elkészítés:
A cukrot, a keményítőt és a sót keverjük össze egy kis lábosban. Keverjük csomómentesre a tejjel és a tejszínnel, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Mikor elkezd forrni, vegyük lejjebb a lángot, folyamatosan kevergessük, szépen be fog sűrűsödni.
Amikor sűrű, kapcsoljuk le alatta a lángot, rögtön keverjük bele az összedarabolt fehér csokoládét és a vaníliakivonatot. Ha elolvadt benne a csoki, osszuk szét 4 tálkában a pudingot. Mikor kihűlt, takarjuk le fóliával, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára.
Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors