Fokhagymás, fehérboros gomba: vajon pirítva a legfinomabb

4
Nyomtatás
fbgcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A villámgyors fogás köretként is az asztalra kerülhet, de önállóan is megállja a helyét, mivel a fehérbornak köszönhetően sokkal karakteresebb lesz.

A gomba remek húshelyettesítő, fehérjében bővelkedik, változatos és ízletes fogások készülhetnek belőle.

Ha gomba kerül a kezeid közé, nem kell túlgondolnod, mi készüljön belőle. Akár 20 perc alatt összedobhatsz belőle valami fenségeset. Ilyen a serpenyőben pirult gomba, mely fehérborral nyakon öntve készül. A bortól pluszzamatot kap, sokkal ízesebb és karakteresebb lesz. Az így készült finomságot kínálhatod köretként hús mellé, de önálló fogásként is nagyszerű választás.

Bátran a zöldfűszerekkel!

Az elkészült étel petrezselyemmel egybeforgatva kerül a tányérra, de a zöld helyett más fűszernövényt is használhatsz. A gombához remekül illik a kakukkfű és a bazsalikom is. Ha pedig szereted a pikánsabb ízeket, chilipelyhet is használhatsz.

Fehérboros, fokhagymás pirított gomba

fbgct

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 500 g gomba
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • chilipehely (opcionális)
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy magas falú serpenyőben olvasszuk fel, adjuk hozzá az olajat, majd dobjuk rá a megtisztított gombákat.

A gombákat fűszerezzük sóval és borssal, majd 3-4 perc múlva öntsük fel a fehérborral.

A gombát főzzük addig, amíg teljesen megpuhul (körülbelül: 16-17 perc). Az utolsó percekben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon