Fűszeres sertéskaraj serpenyőben sütve: a páctól lesz omlós a hús

kcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts izgalmas pácot, melytől a hús vajpuha lesz, és különleges zamatot kap, a titok csak annyi, hogy bátran fűszerezz.

A pácolásnak sok előnye van. Az egyik legnagyobb érdeme, hogy előző nap összekészítheted a pácot, és ahogy áll benne a hús, átveszi az ízesítők aromáját, sütésnél pedig vajpuha lesz. 

A nyár a grillezés szezonja, ilyenkor sokkal nagyobb élvezet húst pácolni, melyet pillanatok alatt megsüthetsz a rácson, persze serpenyőben is működik a dolog. A sertéskaraj sokoldalúan felhasználható alapanyag, könnyű ízesíteni, egyszerű és különleges pácba is forgathatod. Sütésnél csak arra figyelj, ne süsd túl, mert akkor olyan száraz lesz, mint a cipőtalp.

Fehérboros sertéskaraj

kct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéskaraj (csont nélküli)
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 5 dl száraz fehérbor
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd ízesítsük sóval és borssal.

A befűszerezett húst tegyük tálba, adjuk hozzá a többi fűszert, utána öntsük rá a bort, fedjük le, és tegyük hűtőbe 3-4 órára (egy éjszakát is állhat).

A húst vegyük ki a pácból, és forró, olajozott serpenyőben süssük meg oldalanként 5-8 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük