Fehér csokis perec három hozzávalóból: látványos nasi az ünnepekre

Nyomtatás
Fehercsokis perec pretzel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fehér csokiba mártott sós ropogtatnivaló igazi ínyenc csemege: a sós és édes ízek tökéletesen kiegészítik és hangsúlyozzák egymást, és még elkészíteni is szuper egyszerű.

Igen, jól látod, ez a recept valóban három hozzávalós: nincs hozzá másra szükséged, mint fehér csokira, bármelyik boltban kapható sós perecre és pár szem tetszés szerinti töltetlen cukorkára.

Ha látványosabb végeredményt szeretnél, akkor perecből a hagyományos formájú helyett keress érdekesebb alakúakat, amelyek jobban beillenek a karácsonyi hangulatba. De akár sima sós pálcikát (ropit) is használhatsz, ebben az esetben azonban csak félig vond be őket csokival. A cukorkát pedig cukorpálcára is cserélheted, így a belőle készült törmelék kétféle színű lesz, piros és fehér, ezzel még inkább rájátszva a karácsonyi hangulatra.

Fehér csokis perec

Fehercsokis perec pretzel c

Hozzávalók 15 adaghoz

  • 200 g fehér csoki
  • 300 g csomagolt sós perec
  • 3 db cukorkapálca (vagy más cukorka)
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit tördeljük egy hőálló edénybe, és gőz felett olvasszuk fel.

Villával mártogassuk bele a pereceket, csepegtessük le, majd szedjük őket egy sütőpapírral vagy fóliával bélelt tepsire vagy nagyobb tálcára.

Egy sodrófával vagy húsklopfolóval daraboljuk kisebb-nagyobb szemcsékre a cukorkát, és szórjuk az egymás mellett sorakozó perecekre. Fontos, hogy várjunk pár percet a szórással, hogy a csoki már kissé dermedt legyen a pereceken. Így jobban beleragad majd a cukorka, és nem folyik le a csokival.

25-30 percig pihentessük, majd ha teljesen megdermedtek, akkor szedjük a pereceket tetszőleges sütisdobozba vagy tányérra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon