
Fetával töltött gomba friss bazsalikommal és kakukkfűvel - Gyors, húsmentes fogás
Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Sosem tudtam megérteni, hogyan vannak olyan emberek, akik nem szeretik a gombát. Én minden formában imádom, rántva, pörköltnek, tojásrántottába vagy akár csak párolva.
A gomba szuper fehérjeforrás, így - nyáron, vagy csak ha épp nem kívánjuk a húst - húspótlóként is ehetjük. Alacsony a kalóriatartalma, de nagyon hamar eltelít, így gyorsan jóllakottnak érezhetjük magunkat tőle. Bár könnyed étel, mégis nehezen emészthető, úgyhogy vigyázzunk a mennyiséggel.
Óvatosan tisztítsuk meg
Az ízanyagok a gomba kalapjában, közvetlenül a héj alatt találhatóak, úgyhogy óvatosan tisztítsuk, inkább csak jól mossuk meg és kapargassuk le. A gomba nagyon könnyen romlik, így mindig frissen készítsük, lehetőleg aznap együk is meg.
A gomba párolva vagy grillezve a legegészségesebb. Most fetával töltöttem meg, ami kiemeli az ízét, ráadásul gyorsan összeállítható, könnyű, mégis laktató nyári recept. A feta helyett juhtúróval is készíthető, úgyis nagyon finom. Arra ügyeljünk, hogy önmagában is sós mindkét alapanyag, így már további sózást nem igényel az étel.
Fetával töltött gombafejek

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm gomba
- 40 dekagramm feta
- 100 gramm krémsajt
- ízlés szerint kakukkfű (morzsolt)
- ízlés szerint bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj/vaj sütéshez
Elkészítés:
A gombák szárát óvatosan törjünk ki a kalapjukból. A fejeket mossuk meg és kapargassuk le a héját. A fetát nyomkodjuk össze villával, keverjünk hozzá egy kevés krémsajtot, egy gerezd összenyomott fokhagymát, ízlés szerint kis bazsalikomot vagy kakukkfüvet és egy kis borsot.
Tegyünk egy kanállal a masszából mindegyik gombafejbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit vajazzunk/olajozzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a gombafejeket, süssük meg őket.
Fotó: Getty Images