Omlósra sült fokhagymás sertéskaraj: csak fűszerezd be, és mehet is a sütőbe
Ezzel a módszerrel finom puha és omlós lesz a sütőben sült fokhagymás sertéskaraj.
Egy krémleves is lehet tartalmas, csak attól függ, mennyire laktató, hogy mivel van sűrítve. Az alábbi változatban kenyér gondoskodik a tökéletes állagról, ráadásul maradékmentőnek sem utolsó a recept, hiszen a szikkadt pékárut is felhasználhatod hozzá.
A krémlevesben a fokhagyma íze dominál, ne sajnáld belőle, de egy nagyobb fej vöröshagyma is mehet alá. Hogy picit lágyítsunk az ízeken, tejszínnel kell krémesíteni a levest, illetve a parmezánt sem érdemes kihagyni, karaktert ad az egész fogásnak.
A szikkadt kenyeret vágjuk kockákra. A hagymákat hámozzuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze.
Forrósítsunk olajat egy lábasban, majd adjuk hozzá a hagymát, a kakkukfüvet, a babérlevelet, sót, borsot. Dinszteljük 7-8 percig, amikor üveges, adjuk hozzá a fokhagymát.
1 perc után öntsük fel az alaplével. Ha elkezd forrni, vegyük kicsire a lángot, főzzük 15 percig. Vegyük ki a babérlevelet.
Szórjuk bele a kenyérkockákat a lébe, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ha rottyant egyet, botmixerrel pürésítsük le.
Keverjük bele a parmezánt, majd krutonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu