Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó: isteni köret krumpli helyett
Pár perc munkával hihetetlenül finom köretet készíthetsz a nagyon egészséges kelbimbóból. Sajttal, tejszínnel igazán pazar.
A kelbimbó az egyik legegészségesebb zöldség, mégis ritkán fogyasztják, pedig ha jól készül, nagyon ízletes. Csak arra figyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor kellemetlen lesz az illata. A legjobb párolva fogyasztani, de kevés olajon pirítva is szuper, valamint saláta és leves is készülhet belőle.
A zöldség egész évben kapható, mégis télen a legnépszerűbb. Bár sokan idegenkednek tőle, nem szabad feladni a kísérletezést. Próbáld ki húsra pakolva, besamelmártással és sajttal pirosra sütve, vagy egyszerűen tekerd körbe baconnel. A mutatós finomság elkészítésénél csupán arra figyelj, hogy ne használj sok sót, mivel a szalonna is sós.
A megmosott kelbimbókat tegyük keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, borssal, reszelt fokhagymával és olajjal. A zöldséget hagyjuk így 10-15 percig, utána tekerjük körbe a baconszeletekkel.
A baconnel körbetekert kelbimbókat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu