Sertéskaraj kelbimbóval és sajttal sütve: ötletes hétvégi finomság

kkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vigyél egy kis fantáziát a főzésbe, tedd izgalmassá a sertéskarajt zöldséggel, fehér mártással és sok-sok sajttal.

A Dubarry módra készült hús mutatós és fenséges étel, mely viszonylag egyszerűen készül. Ebből a fogásból inspirálódva jött létre az alábbi recept. A hússzeletekre karfiol helyett kelbimbó került fehér mártással és sajttal, de a szósz sem a megszokott ízesítést kapja, szerecsendió helyett majoránna teszi izgalmassá.

A kelbimbóval sült hús fenséges, gusztusos fogás, beillik hétvégi ebédre. Így készítve még azok is megeszik a kelbimbót, akik nem rajonganak érte, a hús, a mártás és a sajt csodássá teszik. Az elkészült étel mellé kínálj krumplipürét vagy rizst, és a salátáról vagy a savanyúságról se feledkezz meg.

Sertéskaraj kelbimbóval

kkct2

Hozzávalók 8 szelethez

  • 30 dkg kelbimbó (mirelit)
  • só ízlés szerint
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 8 szelet karaj
  • 15 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót forrásban lévő vízben főzzük 4-5 percig.

A vajat lábasban olvasszuk fel, utána szórjuk rá a lisztet és kicsit pirítsuk meg, majd fokozatosan öntsük fel tejjel, ízesítsük sóval, borssal és majoránnával, és főzzük addig, míg teljesen besűrűsödik.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, fűszerezzük sóval és borssal, majd kevés olajon, serpenyőben 2-2 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalukon.

A hússzeleteket helyezzük tepsire vagy jénaira, utána halmozzuk a tetejükre a kelbimbót és a mártást, végül pedig borítsuk be reszelt sajttal. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig süssük.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük