
Villámgyors, sütőben sült krumpli fokhagymás krémsajttal töltve – Köret, de főfogás is lehet

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Őrülten finom epres kevert sütemény: ebből biztos a repeta

Sült zöldségek ropogós tésztán: a szezon legjobb pizzája

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül
Gyors, laktató, mégsem nehéz fogás a sütőben sült krumpli, amit rengetegféle krémmel lehet megtölteni.
A sütőben sült krumplinak nem csak az illata csodálatos, kevés munkával és megfelelő fűszerezéssel tökéletes és gyorsan készülő főfogás lehet belőle. A krumplihoz jól illenek a kicsit zsírosabb hozzávalók, sokan egyszerűen csak vajjal vagy tejföllel eszik, de sajtkrémmel is nagyon finom.
Aki szereti a fokhagymát, annak szinte kötelező keverni belőle a krémbe, a mennyiség hozzávetőleges, lehet növelni, de csökkenteni is a mennyiséget.
Fokhagymás krémsajttal töltött krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm krémsajt
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint snidling
- 1 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj
- 100 gramm cheddar sajt (reszelt)
Elkészítés:
A krumplit alaposan tisztítsuk meg, vágjuk félbe. Kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tesit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük bele a krumplikat. Süssük 30-35 percet.
A fokhagymát nyomjuk össze, keverjük össze a krémsajttal és a tejföllel, aki szeretné, snidlinggel. Kenjük a krumplikra, majd tegyük vissza a sütőbe még körülbelül 5 percre. Ha kész, szórjunk rá reszelt sajtot.
Fotó: Getty Images